miercuri, 12 noiembrie 2008

Pogace cu jumari

6 comentarii


Pogace cu jumari (töpörtyűs pogácsa )

500g faina; 7g drojdie uscata sau 20g proaspata, 3 oua, 100ml smantana, unt cat un ou, putin lapte, un praf de sare

se face din toate o coca tare si se lasa la hodinit vreo 30 minute

- se intinde o foaie patrata care se unge cu 250g jumari date prin masina apoi se pliaza ca pt foietaj; se repeta de alte 2 ori figura cu 15 minute pauza intre ele
-se intinde foaia ultima oara cam 2cm inaltime, se unge cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de apa si se taie cu o forma rotunda de min 8cm diametru
- se pun in tava si se lasa la crescut
- se dau la cuptorul incins in prealabil la 375F pana se rumenesc frumos(cca 30 minute)

Aceasta este reteta de la mama :) le-am savurat de nenumarate ori in copilarie, sint o bunatate, la noi se fac si dulci si-atunci se pune putin zahar in coca.