miercuri, 16 decembrie 2009

Apflelkrapfen


Sau gogosi cu mere :)

Ingrediente:
500g faina
20g drojdie proaspata
1 lingura de malt sau miere
180-200ml lapte
80- g zahar
un varf cutit sare
4 galbenusuri
80 g unt moale
2 linguri rom
coaja rasa de lamaie

3 mere curatate de coaja, taiate in bucatele mici si stropite cu putina zeama de lamaie
ulei pt prajit
zahar pudra vanilat

- se dizolva drojdia in lapte caldut, apoi adaugam maltul/mierea si 150g faina
- cand plamadeala a crescut frumos o amestecam cu restul de ingrediente pana obtinem o coca elastica pe care o lasam la dospit pana-si dubleaza volumul
- se intinde o foaie dreptunghiulara de 1cm grosime
- se presara cubulete de mere, pudrate in prelabil cu faina (cam o lingura) si se ruleaza aluatul


- se taie felii de 1,5 cm grosime si se lasa la dospit pt alte 40 de minute

- Taina: ciupiti putin capatul exterior al melcului in asa fel incat sa-l ''lipiti'' de restul de coca, sa nu se desfaca la prajit
- se prajesc in mult ulei, temperetura medie sa nu se arda, se scot pe hartie absorbanta
- se pudreaza cu zahar vanilat si daca va place puteti adauga si scortisoara

8 comentarii:

  1. DACA ITI FACE PLACERE , TI-AM OFERIT UN PREMIU LA MINE PE BLOG!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarbatori fericite alaturi de familie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Just me, intotdeauna imi fac placere premiile primite. Apreciez foarte mult gandul bun si-ti multumesc frumos. Sarbatori fericite.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc frumos Marcela :)
    Craciun fericit si-un an nou fabulos va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Hallo Andreea!
    Am intrat sa-ti las citeva cuvinte de multumire, pentru aceasta reteta
    "MINUNATA"!
    Titlul l-am mai intilnit, dar nu cu asa poze apetisante.
    De aceea un "MULTUMESC CALDUROS" , mai ales din partea baietilor mei.
    Le-au placut f.mult!

    O seara placuta in continuare si o saptamina plina de succese iti doresc!

    Cu prietenie
    Laura S.

    RăspundețiȘtergere
  6. Servus Laura, ma bucur mult ca v-a placut. Satisfactia cea mai mare mi-o da increderea pe care mi-o acorda cei care incearca retetele postate aici :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga mea, spune-mi te rog, cumva gogoselele astea merg facute si la cuptor? Desi arata super ale tale, ma gandesc ca ar fi bune si intr-o variata un pic mai light. Pup si saru'mana pentru reteta! Abia acum am descoperit-o!

    RăspundețiȘtergere
  8. La cuptor nu le-am incercat, insa cred ca-s excelente, in fond e aluat dospit. Daca le incerci la cuptor sa-mi spui cum au fost. Te pup. W-end fain!

    RăspundețiȘtergere