Un aperitiv nascut in regiunea franceza Bourgogne. Este de fapt un aluat de eclere la care se adauga cascaval gruyère. Forma poate fi desigur cea cu care ne-am obisnuit, choux-urile sau pt a pastra forma originalului, punem aluatul in tava in forma de coroana.
Retete de aluat oparit sint foarte multe, eu insa am o reteta imbatabila si ca atare i-am ramas fidela.
Ingredientele:
250ml apa; 100g de unt; 150g faina: 4 oua; un vf lingurita de sare: 200g cascaval gruyère dat pe razatoarea mare si impartit in 2 parti egale (sau emmenthal daca nu aveti gruyere)
Modul de preparare il gasiti aici cu diferenta ca dupa ce ati terminat de adaugat ouale in aluat adaugati si 100g cascaval.
O tava patrata se acopera cu hartie de pergament, se traseaza un cerc cu diametrul de o palma (pe verticala) si pe marginile lui se aseaza cu lingura, aluatul de mai sus.
Se serveste cu un pahar de vin rosu ori cu o salata de cruditati sau imbogatim un platou cu aperitive :)
Sectiuni
genial de simplu! multam. si la multi ani!
RăspundețiȘtergere:)
RăspundețiȘtergereLa multi ani Zazuza, sa ne vedem bucuroase si-n anul care vine.
La multi ani!
RăspundețiȘtergereUn An Nou fericit si plin de realizari pe toate planurile!
La multi ani Mihaela!
RăspundețiȘtergereUn 2010 minunat iti doresc!
Te pup