
Este o metoda care se pare c-a prins ''curaj'' si e folosita cu succes la rotisarea multor feluri de tipuri de carne (pui, curcan, vita, porc, miel)
Am incercat aseara pe un pui si a iesit o minune suculenta si gustoasa.
Timp de coacere 50-60 de minute
Cuptorul se incinge la 500F (260C)
Puiul se spala bine, se sareaza si pipereaza. Cu interiorul am procedat la fel, apoi am pus o lingura de unt, 4 catei de usturoi curatati si am infundat/astupat (LOL) puiul cu o jumatate de lamaie.
Am pus puiul intr-o tava ce merge la cuptor, am adaugat 200ml lichid (apa, supa de pui, vin ..) si-am dat totul la cuptorul incins in prealabil pt 50 de minute. Am marit la 550F pt ca-l vroiam mai rumenit si l-am mai lasat inca 10 minute. Cand il intepati, sucul scurs trebuie sa fie limpede, daca e sangeriu mai trebuie lasat putin la cuptor. Insa un pui de marime normala este gata in intervalul celor 50-60 de minute descrise mai sus.
Este minunat si cald langa un piure de cartofi si-o salata la alegere si rece, intr-un sandwich.
In interiorul puiului s-a format un sos foarte gustos, il puteti picura peste piure ori peste carnea din farfurie.
vai ce bine arata....imi lasa gura apa!
RăspundețiȘtergeretoo bad ca pe la noi cuptoarele pe gaz se opresc pe la 240C / 465F, iar cele electrice bat pana spre 260C / 500F... :)
RăspundețiȘtergere@just me, foarte bun a fost :)
RăspundețiȘtergere@Florin :) cele elctrice bat pana la 550F chiar. Merci de info, dar cred ca 240C e suficient de mare pt a incerca metoda. Carnea probabil va sta cateva minute in plus. Acum ma duc sa-ti spun ceva next door :)