tag:blogger.com,1999:blog-5111909147000911929.post1418905241324602570..comments2023-10-11T06:51:45.405-07:00Comments on Dimineti insorite: Pain au levainAndreeahttp://www.blogger.com/profile/16031525066311429280noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-5111909147000911929.post-19128980963835525542013-01-15T14:30:08.084-08:002013-01-15T14:30:08.084-08:00este acelasi lucru.
merci frumos pt vizitaeste acelasi lucru. <br />merci frumos pt vizitaAndreeahttps://www.blogger.com/profile/16031525066311429280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5111909147000911929.post-19917827268122785892013-01-14T21:24:18.783-08:002013-01-14T21:24:18.783-08:00as vrea sa stiu daca drojdia naturala e acelasi lu...as vrea sa stiu daca drojdia naturala e acelasi lucru cu maiaua (faina si apa la fermentat). Felicitari pentru blog!dana hhttps://www.blogger.com/profile/01518288910394937767noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5111909147000911929.post-85191353714119090652011-08-12T05:51:54.264-07:002011-08-12T05:51:54.264-07:00Cu maxima intarziere am ajuns sa intreb: cum ii me...Cu maxima intarziere am ajuns sa intreb: cum ii merge drojdiei? Sper sa-ti iasa pt ca painea facuta cu ea, este minunata. :)Andreeahttps://www.blogger.com/profile/16031525066311429280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5111909147000911929.post-61398468364430650212011-08-08T08:22:39.782-07:002011-08-08T08:22:39.782-07:00Doamne ce minunatii de paini faci, nu-mi vine sa c...Doamne ce minunatii de paini faci, nu-mi vine sa cred ca se poate sa iti iasa o paine de casa asa de frumoasa si gustoasa cred.<br /> Cu siguranta ma apuc si eu, si am sa fac absolut tot ce ai facut si tu, incepand cu faimoasa ta drojdie naturala.<br /> Multa sanatate iti doresc si postari noi...<br /> Cu respect,<br />AnaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5111909147000911929.post-82205712961444909082010-12-27T06:35:14.748-08:002010-12-27T06:35:14.748-08:00Sarbatori fericite Bogdan.
foarte bine daca ai de...Sarbatori fericite Bogdan.<br /><br />foarte bine daca ai descoperit metoda de copt ideala pt cuptorul tau. De-acum coace-le numai asa, mai sus si o sa ai mereu rezultate faine. :)<br /><br />Mai exerseaza, ca vin acum cu celelalte retete. :))Andreeahttps://www.blogger.com/profile/16031525066311429280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5111909147000911929.post-23368088481696474732010-12-27T06:07:01.216-08:002010-12-27T06:07:01.216-08:00Buna Andreea,
Si Sarbatori fericite !
Vroiam doa...Buna Andreea,<br /><br />Si Sarbatori fericite !<br /><br />Vroiam doar sa iti spun ca am facut 3 super piinici pentru masa de Craciun, si au fost delicioaseeee...<br /><br />Datorita faptului ca am copt 2 odata in cuptor, pe doua tavi diferite, am descoperit ceva interesant. Cea de pe tava de sus a iesit fantastic (cu coaja inflorita, crocanta, o minune). La 230C pentru 11min, apoi 40min la 215C.<br /><br />Multumesc !<br /><br />BogdanBogdannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5111909147000911929.post-11519412967582861702010-12-19T15:37:41.289-08:002010-12-19T15:37:41.289-08:00Ce bine-mi pare! Felicitari si tie pt rabdare. :) ...Ce bine-mi pare! Felicitari si tie pt rabdare. :) Ce mi-ar fi placut sa vad o poza :)<br /><br />Daca mai intra o lingura de faina eu as zice sa incerci sa vezi ce iese, acum c-ai prins curaj si-ai vazut ce faina-i drojdia asta.<br /><br />O sa mai scriu retete de paine cu drojie naturala, f faine, insa dupa sarbatori. Aceasta insa si ciabatta mi se par vedetele cartii din care am experimentat. <br /><br />Sarbatori fericite si sa ne vedem cu bine la experimentat si-n anul care vine. :)<br /><br /><br />A.Andreeahttps://www.blogger.com/profile/16031525066311429280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5111909147000911929.post-67980018619341950162010-12-19T14:37:33.786-08:002010-12-19T14:37:33.786-08:00Buna Andreea,
Am vrut sa iti spun vestile buuuuun...Buna Andreea,<br /><br />Am vrut sa iti spun vestile buuuuuneeeee.<br /><br />Am facut plamadeala cu drojdia pre-improspatare. Am zis ca poate e mai bine asa, ca arata prea bine...<br /><br />A crescut ce a crescut, si apoi am facut aluatul. Ce-i drept, ma asteptam la ore lungi, dar ai avut dreptate. La mine a durat peste 3 ore pina s-a dublat, si sincer cred ca daca o lasam si 4 era si mai bine.<br /><br />Aluatul dupa reteta ta, dar cu faina romaneasca/franceza, a iesit un picutz cam lipicios, chiar si dupa cele 4 impaturiri cu 10 minute intre ele. Ma rog, era elastic, deci se putea lucra cu el...<br /><br />De copt, l-am copt 10 minute la 230C si 30 la 210C, si, spre surprinderea mea, a crescut si in cuptor (e prima oara cind patesc asa ceva) :) Iar piinea, intr-adevar, e cea mai buna din tot ce am facut pina acum, diferente ca intre o gogoasa uscata si un chec pufos. Iar basicile de aer din ea, un delicius.<br /><br />Multumesc pentru rabdare si sprijin !<br /><br />BogdanBogdannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5111909147000911929.post-43024636426427956772010-12-16T17:11:08.141-08:002010-12-16T17:11:08.141-08:00Da, cam asa e cu orele, dar dupa ce iti intri in m...Da, cam asa e cu orele, dar dupa ce iti intri in mana si vezi ca drojdia munceste serios, o sa se mai scurteze orele, cel putin la mine s-au scurtat orele intre dospiri.<br /><br />Dupa ce modelezi painile, sa le tavalesti prin faina (alba sau integrala) si asa 'pudrate' sa le mai lasi deoparte pana vezi ca au dospit (poate n-au nevoie de 2-3 ore). Pudratul le fereste si de uscare (oricum trebuie acoperite delicat) si le da si-un aspect rustic, tare fain. Vezi si tu in poze. (lauda-ma gura :) )<br /><br />tin pumnii!<br /><br />O zi buna si tie :)Andreeahttps://www.blogger.com/profile/16031525066311429280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5111909147000911929.post-86730570765706373432010-12-16T16:29:32.128-08:002010-12-16T16:29:32.128-08:00Buna Andreea,
Bun, am pregatit, impaturit, impatr...Buna Andreea,<br /><br />Bun, am pregatit, impaturit, impatrit aluatul si l-am bagat la frigider. Mor de somn, asa ca coptul efectiv o sa fie miine seara.<br /><br />Deci, scot aluatul cam cu 4 ore inainte de a-l coace, il las 2 ore sa se incalzeaza, modelez piinicile, le las si pe ele vreo 2-3 ore sa creasca (sa vedem in cit timp se dubleaza), si apoi, le coacem in trepte. O sa merg pe mina ta cu temperaturile, sa vedem...<br /><br />Ce e interesant, e ca aluatul e un pic lipicios, chiar si dupa impaturiri. Un pic un pic, parca mai putin insa decit ca la inceput... Sa speram ca e ok :)<br /><br />Iti mai scriu cum ajung la o concluzie <br /><br />O zi frumoasa,<br /><br />BogdanBogdannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5111909147000911929.post-12017678590834672952010-12-14T07:17:58.340-08:002010-12-14T07:17:58.340-08:00Draga mea mamica, painea asta nu are miez umed, ar...Draga mea mamica, painea asta nu are miez umed, are miez pufos si coaja crocanta, dar numai cat trebuie nu sa-ti ramana dintii in ea. O sa scriu reteta de ciabatta zilele astea, aceea are gauri uriase si miez mai umed. Pup cu drag.Andreeahttps://www.blogger.com/profile/16031525066311429280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5111909147000911929.post-66875236730340124552010-12-14T07:10:49.211-08:002010-12-14T07:10:49.211-08:00am reusit sa citesc si am gasit si unde sa scriu. ...am reusit sa citesc si am gasit si unde sa scriu. sunt tare mandra. de n-as uita pana data viitoare.painea asta e chiar frumoasa, sper sa fie si buna si sa aiba textura aia care-mi place, un pic mai umeda. gauri are si chiar mariAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5111909147000911929.post-57863982294941891662010-12-11T17:05:49.455-08:002010-12-11T17:05:49.455-08:00Servus Bogdan,
uita-te la 2 clipuri musai :)
1. ...Servus Bogdan,<br /><br />uita-te la 2 clipuri musai :)<br /><br />1. tehnica de framantare strech and fold <br />http://www.youtube.com/watch?v=1timJlCT3PM<br /><br />2. cum se modeleaza painea (f important)<br /><br />http://www.youtube.com/watch?v=45z18TtFijU&feature=related<br /><br /><br />*Din drojdia naturala faci o plamadeala pe care o lasi sa dospeasca (macar de 1,5 ori volumul initial). Daca nu-i graba dospeste si in frigider, daca e urgent lasi la caldura si in maxim 3 ore e dulbat volumul. <br /><br />*la plamadeala de mai sus adaugi restul de faina si apa pt aluatul final al painii care iarasi dospeste ori in frigider (peste noapte) ori in bucatarie (cam 2-3 ore)<br /><br />*modelezi painea imediat daca a stat in bucatarie, lasi aluatul sa se incalzeasca putin (maxim 2 ore) daca a crescut in frigider.<br /><br />Bogdan, pare lung ca naiba si ma rog, cam este :) insa efortul nostru e minim si rezultatul merita. Uite, eu acum am facut plamadeala si maine dimineata amestec aluatul (de data asta fac 4 paini, pastrez una si restul le pun la congelator imediat cum s-au racit...rezista extraordinar de bine)<br /><br />Cand devii stapan pe metoda de aici, poti sa mai jonglezi cu timpii de asteptare sa vezi ce se intampla. Eu clar i-am scurtat fata de reteta si asta pt ca drojdia naturala este foarte harnica :) ski de ce sa stau 8 ore daca eu in 3-4 am volumul dublat?Andreeahttps://www.blogger.com/profile/16031525066311429280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5111909147000911929.post-76623555823929592592010-12-11T16:03:40.953-08:002010-12-11T16:03:40.953-08:00Buna Andreea,
Am citit reteta pentru primul test ...Buna Andreea,<br /><br />Am citit reteta pentru primul test al drojdiei...<br /><br />Citeva nelamuriri. Cind spui ca ai pliat aluatul, te referi la impaturirea lui in 3, parte peste parte, si tot asa ?<br /><br />Din cite inteleg eu, plamadeala (partea cu drojdia naturala) o dublezi. Apoi faci aluatul de piine si :<br /><br />- fie il dublezi si pe el<br />- fie il bagi la frigider (aici nu am inteles). Cit timp il tii la frigider ? De seara pina dimineata ? Dupa ce il scoti il lasi in pace vreo 3-4 ore si abia dupa aia il modelezi ?<br /><br />Multumesc,<br /><br />ucenicul BogdanBogdannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5111909147000911929.post-41308092601507531812010-11-29T14:43:20.172-08:002010-11-29T14:43:20.172-08:00Merci Pansy. Sa-mi lasi o vorba cand o faci. :)Merci Pansy. Sa-mi lasi o vorba cand o faci. :)Andreeahttps://www.blogger.com/profile/16031525066311429280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5111909147000911929.post-81671743079574373962010-11-29T11:17:43.027-08:002010-11-29T11:17:43.027-08:00grozav arata painea ! am sa incerc reteta ta !desi...grozav arata painea ! am sa incerc reteta ta !desi mi-ar place mai putin cojoasa.(probleme de dantura,deh )pansyhttp://panseluta-violet.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5111909147000911929.post-51558861109831598352010-11-29T10:46:10.288-08:002010-11-29T10:46:10.288-08:00Merci pt invitatie Lop.
Servus Laura,
painile l...Merci pt invitatie Lop.<br /><br /><br />Servus Laura,<br /><br />painile le intorci, cu dosul in fata si fata in loc de dos :)) deci 180 grade sa se coaca la fel pe peste tot, deci nu up-side down. :)<br /><br />Nu coc la convection oven, pt ca nu m-am dumirit cu temperaturile.<br /><br />Faina integrala o poti scoate linistita insa sa stii ca nu se simte deloc, in fond sunt doar 85g iar gustul si textura sunt exceptionale.<br /><br /><br />te pup si euAndreeahttps://www.blogger.com/profile/16031525066311429280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5111909147000911929.post-11458363590199930402010-11-29T09:34:46.233-08:002010-11-29T09:34:46.233-08:00Servus...cum adica intorci painile in cuptor? Al ...Servus...cum adica intorci painile in cuptor? Al meu e si convection oven, crezi ca se face mai bine cu convection sau fara? Tare bine arata painile tale, de aceea ma tenteaza sa le incerc. Se poate si fara faina integrala, ca ai mei stramba din nas la ea? Te pupLauranoreply@blogger.com