
look-ul e tare fain insa a 2-a oara m-as juca altfel cu aromele
aah! am facut cantitate dubla din cele ce urmeaza insa cred ca si originalul e suficient
90g ciocolata demi-dulce
125 g hazelnuts prajite si taiate grosier (eu le-am pus intregi)
120 g migdale prajte si taiate la fel de `delicat`
1 ling coaja de lamaie
1 lingurita de scortisoara
1/4 lingurita de all spice
70 g faina
1 lingura de cacao
130 g zahar
160 ml miere
se unge cu unt o forma rotunda de 20 cm, pt un look mai chic puteti pune pe fundul formei o 'hartie' de orez (de gasit in magazine asiatice)
murdarim mai multe chestii dar nu ne pare rau ...rezultatul final e satisfacator
topim ciocolata in bain marie
separat zaharul si mierea se dau intr-un clocot
la fel de separat amestecam alunele cu migdalele aromele, faina, cacao si eu am pus caise uscate si stafide de 2 culori
siropul de zahar il turnam peste ciocolata apoi totul peste alune ...amestecam repejor (destul de dificil) pt ca se intareste f repede combinatia
punem repede in forma si intindem cu lingura sau cu mana
se da la cuptor la 300F pt 40-45 minute, caldut se scoate din forma si se pudreaza din belsug cu z. pudra. Impachetate separat pot fi tinute cateva luni (nu stiu cine rezista)
aicia poti sä probezi in loc de Scorzisoarä , un pic de Rom ,niste
RăspundețiȘtergereJeleu de portocale si lämii si Stafide. Mai multe sorturi de Nuci sint incä bune...
Salutäri
mersi pt sugestii
RăspundețiȘtergere