sau saruturi de ricotta :) sunt niste gogosele cu aroma delicata de scortisoara.
200g ricotta+ 2 oua mari+ 75g faina + 1 lingurita de scortisoara+ 1 lingurita de extract de vanilie+ 1.5 lingurite praf de copt+ un praf de sare+ 1 lingura de zahar fin+ ulei pt prajit
- branza, zaharul si ouale se amesteca bine
- urmeaza praful de copt, aromele si faina
- intr-o craticioara se toarna ulei cca 2cm (gogosele trebuie sa pluteasca) si se incinge bine, apoi focul se da pe moderat-mare, nu le vrem imbibate in ulei (foc prea mic) nici crude in interior (foc prea mare) ci perfecte :)
- se ia din aluat cu lingurita (putin plictisitor, dar asa trebuie facut musai) si se prajesc in grup de cate 5-6
- se intorc pe ambele parti, sa fie umflatele si aurii
- se scot pe hartie absorbanta, apoi se pudreaza cu zahar pudra
Ies aproximativ 40 de gogosele.
Cam asta e dimensiunea unei gogoase in comparatie cu o lingura.
Arata f bine! Eu fac gogosele cu iaurt si ies aproximativ la fel de mari si de fragede dar si gustoase.
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa iti doresc!
Servus Boabe de cafea. Si cu iaurt precis sunt tare bune. O seara faina si tie. Merci frumos :)
RăspundețiȘtergerece delicate gogoselile tale,trebuie incercate ,tentatia-mi sta in coasta!:)
RăspundețiȘtergerebuna andreea, esti de acord sa faci un schimb de link cu blogul meu www.retete-bune.net?
RăspundețiȘtergereEu deja te-am adaugat in blogroll