Simplu de facut acasa, tare gustos si usor de imprietenit cu diferite ingrediente, in afara celor din clasica salata.
Sa incep cu ingredientele pt o maioneza ultra rapida :
- dintr-un ou intreg, o lingurita de mustar si 200ml ulei de samburi de struguri/floarea soarelui/ulei de masline light.
Toate cele de mai sus se pun intr-un recipient adanc si cu ajutorul blenderului vertical se amesteca intr-o maioneza fabuloasa, in mai putin de 1 minut.
Pe blogul Gabrielei Cara gasiti si filmuletul care m-a inspirat. Foarte multumesc!
Ingrediente pt dressing:
- 2-3 fileuri de ansoa in ulei maruntite
- 2-3 catei de usturoi tocati marunt
- 2/3 din zeama de la o lamaie
- 1 lingura de sos Worcestershire
- daca mai este nevoie se adauga sare
- piperul il adauga direct in salata
- toate ingredientele se adauga in maioneaza de mai sus si dressingul se serveste apoi dupa bunul vostru plac. :)
Aici am folosit sosul intr-o salata din frunze romaine (rupta marunt)+ miez de nuca+ rosii cherry taiate in jumatate+ parmezan ras.
Intai amestec cu putin sos numai frunzele de romaine, apoi o decorez cu restul de ingrediente si mai adaug putin dressing.
Ce bun trebuie sa fie! A inceput sezonul salatelor si aveam nevoie de un asemenea dressing.
RăspundețiȘtergeremi-as permite sa fac un mic comentariu,sper sa nu te superi. salata caesar clasica se face fara maioneza,doar cu galbenus crud sau fiert foarte putin,cam 1 minut.se amestecaca salata verde cu galbenusurile si apoi se adauga restul dressingului.varianta ta e un fel de nouneau caesar.una din caracteristice principale ale salatei caesar,sunt crutoanele usturoiate si prajite. uite aici o istorie a acestei celebre salate.http://panseluta-violet.blogspot.com/2010/02/salata-caesar.html
RăspundețiȘtergereE tare bun Boabe! :)
RăspundețiȘtergereServus Pansy,
nu ma supar, nu-ti face niciun fel de probleme. Am prezentat numai dressingul pt salata Caesar, nu salata in sine. :)
Am vazut dressingul facut in felul asta la cativa dintre chef-ii pe care-i urmaresc pe foodnetwork si-mi place mult la gust.
Andreea daca ai timp si chef, te astept cu drag sa participi la provocarea "Dulce Romanie" pentru luna mai, organizata de mine :) Te pup, salata arata minunat, mie imi place ca ai variat sosul putin :)
RăspundețiȘtergereAlina multumesc pt invitatie! Nu promit ca pot participa insa am sa ma straduiesc s-o fac. :)
RăspundețiȘtergereAdor dressingul asta, il folosesc deseori, pentru mai multe salate. The best ever! :) Pupici ! :*:*:*
RăspundețiȘtergereHello Andreea,
RăspundețiȘtergereImi permit din nou sa fac apel la experienta ta in bucatarie.
Sotul meu imi tot vorbeste de o bautura facuta in casa ce se numeste "BRAGĂ".
Nu stie prea multe ,decat ca un turc o prepara si,dupa cum mi-a descris-o el duce putin a socata,adica e deschisa la culoare,dulce si usor acidulata,dintr-un ferment natural.
Acum,te-am intrebat si eu...se pare ca nu stie nimeni.Oricum,ma bucur tare mult sa stiu ca,"in caz de ceva" tu esti aici. La primul meu strigat de ajutor,mi-ai raspuns mai repede ca un vechi prieten....frumos caracter ai dobandit. Te felicit pentru asta,mai mult decat pentru orice.
:)
Bye.
Pupici Ana!
RăspundețiȘtergereCaty m-ai pus in dificultate. :)
Nu am facut niciodata braga! Tot ce-ti pot propune e sa scotocesc prin cartile mele de bucate dupa o reteta.
Iti multumesc mult Andreea,imi cer scuze ca nu ti-am raspuns la bunavointa ta cu privire la reteta de "braga",dar eu a trebuit sa plec in Romania,ma intorc luna viitoare.....urmaresc insa cu placere de cate ori am ocazia la net,ca am laptopul cu mine si site ul tau este favorites bar.
RăspundețiȘtergerebye