joi, 6 august 2009

Crostini cu branza de capra


4 felii de bagheta/paine italiana (am pus paine bio cu felurite seminte)
8 rondele de branza de capra (de un deget grosime)
1 lingura de xeres
2 linguri de ulei de nuca
2 linguri de ulei de masline
2 codite de ceapa taiata rondele
1 catel de usturoi
3 nuci curatate si tocata grosier
1 lingura de patrunjel verde
rosii si foi de salata pt companie

Salata de rosii
- 2-3 rosii taiate cubulete
- busuioc verde tocat marunt
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 strop de zahar brun
(in reteta originala exista si-o portocala curata de coaja si tocata marunt, nu mi-a placut combinatia, dar probabil depinde mult de portocala)

- marinam rondelele de branza in amestecul din: xeres (pt ca nu am avut, am pus Marsala), uleiurile de nuca si masline si lasam deoparte pt vreo ora
- prajiti feliile de paine pe ambele parti si le frecam cu usturoi
- presaram coditele de ceapa
- asezam cate 2 rondele de branza pe fiecare felie, stropiti cu uleiul cu xeres, piperati si dati la cuptor, la grill pana se rumeneste branza frumos
- presam crostini cu nuca si patrunjel si servim alaturi de salata verde si de cea cu rosii


Taina: puteti desigur simplifica reteta, dar musai sa frecati painea prajita cu usturoi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu