miercuri, 7 septembrie 2011
Cartofi prajiti in bacon
Cartofii pregatiti in felul acesta pot fi o idee de cina in sine ori o garnitura pt friptura la alegere. Celor care nu le plac combinatii dulce-sarat nu le sugerez si adaugarea sosului ori poate doar scoaterea mierii din schema. Cei care agreeaza astfel de amestecuri, vor fi placut surprinsi.
Ideea este dintr-o revista foodnetwork, iar numarul din septembrie ii dedica baconului 30 de retete, una mai savuroasa decat cealalta.
Soiul de cartofi sugerat in revista, este Idaho, un soi care prefera :) sa fie prajit.
2 cartofi mari spalati si taiati in 6 pe lungime
12 felii de bacon
2 linguri de unt nesarat, topit
1 lingura de miere (ajustati totusi dupa gust)
1-2 linguri de ceapa verde tocata marunt
1 lingurita de patrunjel verde tocat
Sare si piper proaspat macinat
Ulei pt prajit
- fiecare felie de cartof se infasoara in bacon, iar baconul se prinde de cartof cu o scobitoare
- intr-o tigaie incapatoare, se adauga ulei in asa fel incat sa urce macar pana la jumatatea feliei de cartof
- se prajesc pe foc mediu, intorcand din cand in cand, in jur de 20 de minute
- spre final se mareste temperatura pt a da baconului o textura crocanta
- intr-un bol micut, se amesteca untul, mierea, ceapa, patrunjelul, sarea si piperul
- cartofii se scot pe o farfurie asternuta cu hartie absorbanta, li se scot scobitorile si se tranfera pe platoul pe care-i vom servi
- se stropesc cu sosul de mai sus si se mananca pe nerasuflate.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
bunaciune adevarata!:)
Se vede ca vine frigu ..bine ca i-ai imbracat:))yam yam!!!
Simona :) mai mult decat exact :)
ServusAziz, au fost tare faini. Daca-i bal, bal sa fie!
Grozavi de buni!!! Pupici!
Ce-mi place... tare buni. Pup!
Licuta, Sara si Miki va multumesc pt vizita :) Weekend placut!
Trimiteți un comentariu