duminică, 16 octombrie 2011

Tarta cu rosii si branza de capra



Postarea aceasta poarta numarul 300 si constat ca blogul a implinit de curand 3 ani.
Ce repede trece timpul, ce timid si nestiutor am inceput, cat de mult m-am legat de locul acesta si de voi, toti cei cu care interactionez, toti cei care dati click aici cu placere, iar pt asta va multumesc si sper ca timpul sa ne permita sa descoperim impreuna, multe alte retete savuroase.

Reteta de azi este simpla, savuroasa si-aduce timid mirosul toamnei in bucatarie.

O prima faza sunt rosiile coapte (minunate!!!) pregatite in prealabil (chiar si cu o zi inainte)

1kg de rosii (prunisore de ex) taiate in rondele de 0.5 cm (mandolina Borner - un instrument pe care-l recomand fara urma de ezitare)se aseaza intr-un singur strat, pe o tava asternuta cu hartie de pergament, se ung cu ulei de masline (cca 40ml amesteca cu o lingura de sirop de artar, sa-i taie aciditatea) si se dau la cuptorul incins la 200C (400F) pt 30-40 minute. Fotografia va arata rezultatul pe care dorim sa-l obtinem. Se lasa la racit.



Faza a 2-a:
* 400g aluat de foietaj se pastreaza in frigider pana e gata de intins, de regula fiind 2 bucati, pastrati-o pe a 2-a la frigider. Se intinde o foaie de 0.5cm inaltime, se pune pe o foaie de pergament si cu totul intr-o tava

Un truc pt niste margini frumos umflate ar fi sa crestati de-a lungul fiecarei laturi aluatul la cca 1cm-1,5cm de margine si sa puneti umplutura numai pana la aceasta crestatura. Scuze pt calitatea pozei!


* aluatul se unge cu mustar de Dijon (am pus mustar de casa -vezi foto- dupa reteta Codrutei minus cuisoarele :)) intr-un strat subtire si se acopera cu branza de capra tinuta la temperatura camerei.



Taina: aluatul odata uns cu mustar se poate da la congelator pt 10-15 minute. Vrem ca 'baza' sa fie intarita bine pt a putea intinde branza cu mai multa usurinta.

* peste branza de capra se astern feliile de rosie pregatite ca mai sus, care se vor unge iarasi cu un ulei de masline, de data asta aromat cu 2-3 catei de usturoi tocati si 2-3 frunze de busuioc verde tocat marunt. Se presara cu sare si cu piper proaspat macinat.


* se da totul la cuptorul incins in prealabil la 200C (400F) cca 20-30 de minute sau pana aluatul se umfla si rumeneste frumos.
* odata scos din cuptor, se presara (facultativ) cu busuioc verde tocat marunt.

Se serveste calda. Este delicioasa!

8 comentarii:

Antonina spunea...

Imi face cu ochiul reteta Codrutei.. E tare bun, nu-i asa?? cat despre tarta.. sa tot fie in zeci de combinatii.. !! yummy!!

Mihaela spunea...

Foarte interesanta ideea de a coace rosiile inainte, arata asa de bine, la fel de bune pe cat au fost :)

Andreea spunea...

Servus Antonina, mustarul merita incercat.

Mihaela tocmai pt rosiile astea am postat reteta :) sunt foarte faine, seamana cu rosiile uscate, conservate in ulei, dar IMO sunt mult mai faine. :)

liana spunea...

La multe sute de retete si la multi ani! Vai ce ma bucur ca n-ai uitat de blog, ca tare-i fain!

Andreea spunea...

Merci frumos Liana!! La fel :)

Desigur ca n-am uitat :) doar ca trebuie sa rup de undeva timp si din pacate, blogul e cel mai dezavantajat :)

merci de vizita!

Apa.Faina.Sare. spunea...

ce frumos arata tarta! branza de capra si rosii- combinatia mea preferata oricand si la orice ora! voi profita de ultimele rosii de la sat ca sa o incerc. merci andreea pentru inspiratie.
codruta

Din bucataria mea spunea...

Ce bunatate si ce bine arata!!!Yummy:)Ador tartele!Pup!

Andreea spunea...

Codruta draga, noi cam avem gusturi asemanatoare. Ador branza de capra, iar rosiile mi-au placut atat de mult incat as coace mai multe si le-as pastra intr-un ulei aromat.

Te pup Licuta! si eu sunt mare amatoare de tarte :)

Trimiteți un comentariu