marți, 16 februarie 2010

Cartofi umpluti


Este ca-s dragalasi? :))

- 8 cartofi albi de marime mijlocie se spala si se fierb in apa pana sint aproape fierti (cutitul intra cu usurinta in ei, dar coaja nu e inca pleznita). Cartofii rosii nu-s indicati de data asta, desi se comporta mult mai frumos la fiert si asta numai pt ca din miezul cartofilor vrem sa facem un piure mai special.
- in fiecare cartof se taie un capacel si se scobeste miezul cu ajutorul unei lingurite lasand numai putin ''perete'' ... vrem sa avem o gaoace numai buna de umplut

Umplutura
- cuptorul se incinge la 400F
- 150g de pancetta/bacon taiate cuburi se prajesc pana devin crocante
- 4 fire de ceapa verde se toaca marunt
- 150g de cascaval cheddar ras pe razatoarea cu ochiuri mari, 50g vom pune deoparte
- ideal ar fi sa lucram cu cartofii fierbinti insa daca sint usor raciti intr-un blender puneti miezul cartofilor cu 100g unt moale, 2 linguri de smantana (adaugati daca mai este nevoie pt a obtine consistenta unui piure)
- se scoate piureul din blender, se adauga baconul crocant, ceapa si 100g cascaval
- se potriveste de sare
- se umple cu varf fiecare gaoace si se presara fiecare cartof cu restul de 50g de cascaval
- se aseaza frumos intr-o tava de yena sau din ceramica si se da la cuptor pana se topeste cascavalul

Daca va intrebati de ce sa va complicati :) raspunsul ar fi pt ca uneori doar pt un aspect mai special merita sa mai petrecem cateva minute in plus in bucatarie. Ca o simplificare piureul amestecat cu bacon, ceapa verde si cascaval este extraordinar de bun si doar asa.
Am servit cartofii umpluti langa friptrua de porc si niste gogosari in otet. Revin maine cu restul retetei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu