vineri, 26 noiembrie 2010

Spaghetti cacio e pepe



Citesc Eat, Pray, Love si mi-amintesc de-o vacanta minunata. :)
Asa am imprumutat si ideea felului de azi: spaghete cu cascaval si piper, foarte simplu, foarte recomfortant.

400g spaghetti (sau orice paste) se fierb in apa sarata (apa in care se fierb pastele, in general, trebuie sa fie sarata, dar nu ocna :) ). Dupa ce s-au fiert, se scurg pastrand 250ml din apa in care au fiert si se lasa putin deoparte.
Intr-o tigaie incapatoare se topesc 2 linguri de unt, se adauga apa in care au fiert pastele, apoi pastele si se amesteca bine. Se condimenteaza cu piper proaspat macinat, se adauga cascaval ras (pecorino de ex) si se amesteca bine.

Se serveste imediat pe farfurii incalzite.









Foarte cremoase, foarte bune.

2 comentarii:

Claudia Mic spunea...

Sunt simple,dar geniale!Mersi de idee!

Andreea spunea...

Cu placere Claudia. :)

Trimiteți un comentariu