marți, 16 noiembrie 2010
Rulada cu carne de porc
Publicat de
Andreea
la
18:06
Etichete:
celeriac,
Fripturi,
Mancaruri,
remoulade celeri,
rulada cu carne de porc,
salata de telina si mere
O reteta rapida si foarte buna.
* 1 muschi de porc aprox 900g
* 200g spanac verde
* 2 felii de bacon, taiat bucati
* 1 ceapa de marime medie tocata marunt
* 1 catel de usturoi, taiat marunt
* 4 linguri de firimituri de paine
* 2 linguri de ulei pt prajit rulada
* sare si piper dupa gust
* 1/2 pahar de vin alb
- se incinge cuptorul la 375°F/190°C.
- se taie muschiul ca in imagine, apoi se aplatiseaza cu ciocanul, se sareaza, pipereaza si se lasa deoparte (in poza nr 5 din montaj, am subtiat putin rulada, taind putin din grosimea carnii)
- se spala spanacul, se lasa la scurs
- se soteaza intr-o tigaie, amestecand din cand in cand pana se inmoaine spanacul, 3-5 minute
- se intinde spanacul pe hartie absorbanta, pt a-l 'usca' si se pune deoparte
- in aceeasi tigaie se pune baconul la prajit, se da deoparte cand s-a colorat, se lasa la scurs intr-o sita
- in tigaie se lasa 2 linguri de grasime, se adauga ceapa, se amesteca pana devine sticloasa, se adauga si usturoiul pentru 1 minut
- se adauga firimiturile de paine (nu pezmet... am pus 2 felii de paine fara coaja la robotul de bucatarie si-am pulsat pana s-au transformat in firimituri) si spanacul tocat
- se ajusteaza de sare si piper
- umplutura se asterne pe muschi, se apasa cu palmele s-o 'fixam', apoi muschiul se ruleaza si se leaga cu sfoara
- intr-o tigaie incapatoare, se pun 2 linguri de ulei si se prajeste rulada pe toate partile, pana s-a rumenit frumos (cca 3 minute pe fiecare parte)
- daca tigaia se poate da la cuptor, adaugati vinul si dati la cuptor pt aproximativ 45 de minute, daca nu, mutati rulada intr-o cratita, apoi turnati vinul
- se acopera carnea pt 15 minute si se poate servi
Salata de telina
- 1 radacina de telina + 2 mere curatate de coaja si taiate betisoare de grosimea unui bat de chibrit
- dintr-un galbenus, o lingura de mustar cu boabe si ulei se face o maioneza
- se acreste cu zeama de lamaie dupa gust, se sareaza si pipeaza
- se amesteca bine, bine cu betisoarele de telina si mere.
Pofta buna! :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
hmmmm,pe aici deja miroase a craciun !foarte inspirata reteta!
Merci Alison. :)
Si-aici e bruma groasa dimineata si miroase a iarna
Adreea, frumoasa si gustoasa friptura! :)
Te rog frumos, daca doresti sa ma ajuti, o sa iti solicit un minim efort, acela de a inlocui in blogroll-ul tau Cuina Banateana cu Retete ca la mama (asa se numeste blogul meu de azi) si linkul este www.retetecalamama.ro. Iti multumesc din suflet. Laura Laurentiu - Retete ca la mama
Ce bine ti-a iesit rulada, exact asta am eu in plan pentru joi, dar vreau sa fac o garnitura de rosii cireasa :)
Trimiteți un comentariu