miercuri, 8 decembrie 2010

Philly cheesesteak


Istoria sandwichului nu e musai de mentionat, de retinut este faptul ca-i un sandwich excelent, din care friptura de vita si cascavalul nu trebuie sa lipseasca. Se poate adauga ceapa, ardei rosii, ciuperci toate calite in putin ulei, pt cateva minute.

La noi, se gaseste carne de vita taiata foarte subtire, pentru fondue. Daca nu gasiti, puteti ingheta partial o bucata de carne de vita pt friptura si-apoi o puteti taia in transe extrem de subtiri.

Carnea se prajeste intr-o tigaie, in putin ulei, iar cand s-a rumenit, se sareaza, pipereaza si se pune deoparte pe o farfurie. In aceeasi tigaie se prajeste o ceapa tocata marunt (eu am pus praz) se pune deoparte, acum urmeaza ardeii rosii (1-2) taiati julien care se prajesc 4-5 minute, amestecand incontinuu, la fel cu ciupercile daca puneti.

Finalul, in 2 variante:
- se reintorc toate in tigaie, se amesteca, se presara cascaval ras si cand acesta s-a topit se pot umple chiflele caldute (eventual rumenite putin intr-o tigaie, fara ulei). Aspectul nu e de pus in rama, insa gustul este :)
- se pastreaza toate la cald, se umple fiecare chifla cu carnea, ceapa/prazul, cascavalul ras si ardei, se dau la cuptor la 375F pentru cateva minute pana s-a topit cascavalul.

Cantitatile sunt in functie de numarul de meseni.



O sa revin cu reteta pentru chifle.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu