duminică, 6 februarie 2011
Cuburi de vitel a la thaïlandaise
O nota in afara topicului: lista de retete pe categorii este gata, sper s-o gasiti utila si usor de accesat. La prima vedere, se afiseaza 3 retete per categorie, insa aveti optiunea de a vedea 'mai multe retete' si-n felul acesta, tot ce am publicat pe blog din 2008 incoace, e la un click distanta.
Reteta de azi face iarasi parte din categoria 'rapid si savuros'.
Sos
180ml frisca 15% (sau smantana grasa) + 30ml (2 linguri) nuca de cocos neindulcita + 15ml (1 lingura) suc de lima+ 2 linguri de coriandru verdem tocat marunt+ sare si piper
- intr-o craticioara se dau in clocot frisca, nuca de cocos si zeama de lima, se lasa sa scada la jumatate, se adauga coriandrul tocat, se sareaza si pipereaza
- se pastreazala cald
Paste
200g de 'spaghette' chinezesti (au o textura foarte faina)+ 45ml ulei de susan+ 125ml (1/2 cana) mazare pastai taiata julienne+ 1/2 ardeo rosu taiat julienne (eu am dublat cantitatile si-am pus ardei in 3 culori)+ 30ml (2 linguri) seminte de susna negru ori alb, prajite, + sare si piper
- se fierb dupa indicatiile de pe ambalaj, se scurg se dau deoparte
- intr-o tigaie mare se incalzeste uleiul de susan si se adauga pastaile de mazare si ardeii, amestecand continuu 2-3 minute
- intr-un bol incapator se amesteca pastele, legumele si semintele de susan
- se sareaza si piepreaza si se pastreaza la cald
Cuburile de vitel
- 400g carne de vitel taiata cuburi ori fasii subtiri (cat un dumicat)- 2 linguri de faina+ 2 oua + 250ml (o cana) arahide nesarate, macinate marunt+ 60ml ulei de arahide + sare si
piper
- intr-o punga de plastic gen ziploc se pune faina, sare si piper si se pun bucatele de carne
- se scutura punga si veti vedea ce frumos se imbraca bucatile de carne in faina, fara ca faina sa fie in exces (se pot tavali si prin faina pur si simplu, dar atunci trebuie sa scuturati excesul de faina)
- se dau prin cele 2 ouale batute, apoi prin arahidele macinate marunt
- intr-o tigaie mare se incinge uleiul si se prajesc bucatile de carne pana se rumeneste usor crusta de arahide
- se scot pe hartie absorbanta
Se servesc asternand un strat de sos, peste el pastele si langa cubuletele de carne de vitel.
Pofta buna! :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
Fix pe gustul si papila mea.
Arata nemaipomenit.
Si papila mea a decis ieri ca dintre bucatariile asiatice, cea tailandeza e pe gustul nostru in proportia cea mai mare. W-end fain Lia!
Deci m-ai omorat... Vreau si eu :)) Fac si eu ca n-are cine sa-mi dea :)) Pupicei multi ! xoxoxo
O saptamana faina Ana. Te pup! :)
waouuu ce fain arata, in fuga asta continuua de anul acesta, am venit sa vad ce bunatati mai culinaresti, te pupic!
Yafa ce ma bucur sa te vad. Te pup si eu.
Trimiteți un comentariu