vineri, 1 aprilie 2011
Burek Divan
Zilele trecute m-am cadorisit cu inca o carte de bucate (a girl's gotta do what a girl's gotta do). Se numeste ''Cuisine mediterranéenne'', are dimensiunea unei enciclopedii, cu alte cuvinte, daca incerc o reteta pe zi vreme de un an, tot n-o dovedesc. Ce bine! :)
Reteta de azi e f rapida si foarte savuroasa (ma rog, pt mine tot ce este cu foietaj e delicios)
Ingrediente (pt 4 persoane):
- 250g foietaj+ 1 ou pt uns + seminte de susan negru pt decor
- 1 piept de pui dezosat taiat fasii de 5mm latime+ 1 ceapa tocata julien+ 2-3 catei de usturoi maruntiti+ sare si piper dupa gust+ ulei de masline+ 1 pumn de marar verde maruntit+ 1 lingura de cimbru proaspat (daca nu aveti nu-i bai)
- se incinge cuptorul la 375F(190C)
- punem 2 linguri de ulei intr-o tigaie incapatoare si-l lasam sa se incinga pt cateva secunde
- se adauga ceapa si se caleste 2 minute, apoi se adauga usturoiul si se continua prajirea inca un minute
- urmeaza carnea , apoi se soteaza totul cateva minute pe foc mare
- cand carnea e patrunsa bine, se presara verdeturile, se amesteca si se lasa deoparte sa se racoreasca bine
- se decupeaza foietajul in cercuri cu diamentrul de 15 cm (cu ajutorul unui castronel de ex) si se pun pe fiecare 2-3 linguri de umplutura
- se pliaza bordurile peste umplutura in asa fel incat sa inchidem aluatul peste umplutura
- se pun mingiutele cu deschizatura in jos, pe o tava asternuta cu hartie de pergament, se ung cu ou, se presara cu seminte de susan negru si se dau la cuptorul incins pt 20-25 de minute sau pana s-au rumenit frumos
- se servesc calde
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
13 comentarii:
Vai, Andreea, arata minunat!
Mi-a fost dor de retetele tale. Am si eu o carticica noua. Cartea de bucate a Principesei Margareta de Romania. Are niste retete super!
si mie imi plac "chestiile" cu foietaj ! super arata burekul tau!
Servus Boabe,
Ce mai faci? :)
Cand mai ajung in Romania o sa tin minte s-o caut. Eu am jenant :)) de multe carti de bucate, insa cu ele aplic 'filozofia' the more the merrier LOL :) Un w-end fain
Servus Ophelia,
sigur o sa-ti placa atunci si reteta de azi :)
O sambata faina sa ai!
Iubesc bucataria mediteraneana,asa
ca vei avea in mine un cititor fervent.:)
Astept si retetele urmatoare.
Cat despre burek,noroc ca nu ne-ai pus sa facem aluatul frantuzesc.:)
Eu m-am incumetat o data si mi-a iesit,dar nu stiu daca-l mai fac.
Asa ca varianat rapida e tare convenabila.
Tocmai ti-am descoperit blogul, imi place la nebunie ce vad pe aici, o adevarata sursa de inspiratie:)! Daca vrei sa facem schimb de link-uri pentru blogroll as fi foarte incantata! O saptamana superba,
Diana
grozav de apetisant arata !
LOL Lia eu nu va oblig, va sugerez delicat. Pt genul asta de retete nu merita sa faci foiejat de casa. Cand mai ai chef incearca si aluatul pus pe blog la Croissant.
Diana servus, te-am insemnat :)
Servus Pansy, e tare simpla si gustoasa. :)
Te astept cu drag sa participi la provocarea Dulce Romanie,a lunii Aprilie.
http://bucatepealese.blogspot.com/2011/04/dulce-romanie.html
O zi placuta !
ah, burek! printre preferatele mele!
Andreea
ce aluat ai folosit?
puff pastry...marca nu mi-o amintesc. E ceva nou descoperit intr-un magazin arabesc. Foaia este gata intinsa, dar ceva mai groasa decat la marcile din alimentarele obisnuite.
ma tot uit la poze si, nu ma satur! oare ce sa maninc? :-)
am vrut sa-ti zic ca si la mine acasa a venit cartea cea uriasa de "culina mediteranea" si e rasfoita cu mare drag dar trebuie sa ne hotarim cu ce sa incepem. a venit de Craciun :o) te-am pupat! bitzu
:)) nici cand avem de unde alege nu-i bine. N-am mai atins-o insa o am sub ochi :)
Te pup si eu!
H.
Trimiteți un comentariu