sâmbătă, 30 aprilie 2011

Dressing pentru salata Caesar



Simplu de facut acasa, tare gustos si usor de imprietenit cu diferite ingrediente, in afara celor din clasica salata.

Sa incep cu ingredientele pt o maioneza ultra rapida :
- dintr-un ou intreg, o lingurita de mustar si 200ml ulei de samburi de struguri/floarea soarelui/ulei de masline light.

Toate cele de mai sus se pun intr-un recipient adanc si cu ajutorul blenderului vertical se amesteca intr-o maioneza fabuloasa, in mai putin de 1 minut.
Pe blogul Gabrielei Cara gasiti si filmuletul care m-a inspirat. Foarte multumesc!

Ingrediente pt dressing:
- 2-3 fileuri de ansoa in ulei maruntite
- 2-3 catei de usturoi tocati marunt
- 2/3 din zeama de la o lamaie
- 1 lingura de sos Worcestershire
- daca mai este nevoie se adauga sare
- piperul il adauga direct in salata



- toate ingredientele se adauga in maioneaza de mai sus si dressingul se serveste apoi dupa bunul vostru plac. :)

Aici am folosit sosul intr-o salata din frunze romaine (rupta marunt)+ miez de nuca+ rosii cherry taiate in jumatate+ parmezan ras.

Intai amestec cu putin sos numai frunzele de romaine, apoi o decorez cu restul de ingrediente si mai adaug putin dressing.


9 comentarii:

Boabe de Cafea spunea...

Ce bun trebuie sa fie! A inceput sezonul salatelor si aveam nevoie de un asemenea dressing.

pansy spunea...

mi-as permite sa fac un mic comentariu,sper sa nu te superi. salata caesar clasica se face fara maioneza,doar cu galbenus crud sau fiert foarte putin,cam 1 minut.se amestecaca salata verde cu galbenusurile si apoi se adauga restul dressingului.varianta ta e un fel de nouneau caesar.una din caracteristice principale ale salatei caesar,sunt crutoanele usturoiate si prajite. uite aici o istorie a acestei celebre salate.http://panseluta-violet.blogspot.com/2010/02/salata-caesar.html

Andreea spunea...

E tare bun Boabe! :)

Servus Pansy,
nu ma supar, nu-ti face niciun fel de probleme. Am prezentat numai dressingul pt salata Caesar, nu salata in sine. :)
Am vazut dressingul facut in felul asta la cativa dintre chef-ii pe care-i urmaresc pe foodnetwork si-mi place mult la gust.

Alina---Explora Cuisine spunea...

Andreea daca ai timp si chef, te astept cu drag sa participi la provocarea "Dulce Romanie" pentru luna mai, organizata de mine :) Te pup, salata arata minunat, mie imi place ca ai variat sosul putin :)

Andreea spunea...

Alina multumesc pt invitatie! Nu promit ca pot participa insa am sa ma straduiesc s-o fac. :)

Ana Maria Ciolacu spunea...

Ador dressingul asta, il folosesc deseori, pentru mai multe salate. The best ever! :) Pupici ! :*:*:*

Caty spunea...

Hello Andreea,
Imi permit din nou sa fac apel la experienta ta in bucatarie.
Sotul meu imi tot vorbeste de o bautura facuta in casa ce se numeste "BRAGĂ".
Nu stie prea multe ,decat ca un turc o prepara si,dupa cum mi-a descris-o el duce putin a socata,adica e deschisa la culoare,dulce si usor acidulata,dintr-un ferment natural.
Acum,te-am intrebat si eu...se pare ca nu stie nimeni.Oricum,ma bucur tare mult sa stiu ca,"in caz de ceva" tu esti aici. La primul meu strigat de ajutor,mi-ai raspuns mai repede ca un vechi prieten....frumos caracter ai dobandit. Te felicit pentru asta,mai mult decat pentru orice.
:)
Bye.

Andreea spunea...

Pupici Ana!

Caty m-ai pus in dificultate. :)
Nu am facut niciodata braga! Tot ce-ti pot propune e sa scotocesc prin cartile mele de bucate dupa o reteta.

Caty spunea...

Iti multumesc mult Andreea,imi cer scuze ca nu ti-am raspuns la bunavointa ta cu privire la reteta de "braga",dar eu a trebuit sa plec in Romania,ma intorc luna viitoare.....urmaresc insa cu placere de cate ori am ocazia la net,ca am laptopul cu mine si site ul tau este favorites bar.
bye

Trimiteți un comentariu