luni, 13 septembrie 2010
Magic bar
Este un dulce extrem de simplu de facut.
Se aseaza ingredientele unele peste altele, se umezesc cu lapte condensat, se coc pentru cateva minute si gata.
Tava de aproximativ 33x21cm
Straturile prajiturii sunt urmatoarele:
150g biscuiti macinati+ 100g unt topit se amesteca (am folosit robotul de bucatarie), se intinde amestecul intr-o tava
100g nuca de cocos neindulcita
100-150g ciocolata amaruie taiata bucati (folositi un cutit cu lama zimtata, merge minunat de repede)
100g ciocolata alba (optional)
100g miez de nuca tocat grosier
300ml lapte condensat indulcit (o conserva)
Se coace pt 20-25 de minute la 375F (cuptorul incalzit in prealabil) sau pana s-a rumenit usor. Se taie cand s-a racit.
Am facut-o si cu arahide-n ciocolata, nuca de cocos era penultimul strat si desi e o varianta simpatica, cea afisata astazi pe pasi, mi-a placut mai mult :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
10 comentarii:
super delicioasa, am facut si eu cu ceva timp in urma, felicitari
bomba calorica, soro :)
I'll pass this one :)
Merci, Alexa. :)
Mircea, true, DAR :P spre deosebire de cat de ucigatoare putea fi, daca pui cei mai neindulciti biscuti (pezmet?? :)) ), nuca de cocos fara zahar, ciocolata amaruie, atenuezi semnificativ unda de soc.
La dulciuri chiar nu putem avea pretentia ca fac parte din vreo dieta :)
Mai calcam si noi pe cate o mina ce sa facem. :)
(a devenit transmisie de pe front replica asta LOL) :)
Probabail pare mai periculoasa decit este, in cazul acesta. Fotografia ta striga pur si simplu: "atentieeee!!! pazeste-teeee!!!"
:)
Pina una alta , sa ma pregatesc de job si, cind revin, iti povestesc despre cel mai simplu aluat de briose :)
Nu am rezistat tentatiei de a proba o forma nou achizitionata aseara. Desi banana bread a fost la ordinea zilei. Serii, pardon :)
Aaa... si mereu uit sa pun adresa mea, desi imi propun de fiecare data. Nu sint atit de prolific, insa fac pasi. Marunti :)
http://radeanu.blogspot.com/
Mersi de sugestie.
Chiar am niste lapte condensat in frigider.
Imi place ca reteta lasa loc inspiratiei si gustului propriu.
Am sa incerc o varianta personala.
Grozava si plina de energie ;), dai la schimb? ofer macarons! Puuup
Mircea daca parafrazam 'pofta vine mancand' asta apropo de prolific, nu ne ramane decat sa ne intalnim peste 1 an sa vedem daca functioneaza proverbul. :)
Intre timp astept reteta aluatului minunat si tot ce-o mai va sa vie dinspre bucataria ta :)
Lia da da da si eu elaboram deja alta prajiturica si adaugam niste cereale (fulgi de ovaz de exemplu)in loc de ciocolata alba si nuca de cocos.
Yafa dau orice de pe blog. :)
Nu vreau sa mananc macarons, vreau sa stiu sa-i fac :( :) :(
LOL :)
De unde cumparam fulgi de nuca de cocos neindulciti?
Multumesc
locuiesc in Canada si aici exista fulgi de nuca de cocos neindulciti, in mai toate alimentarele.
Trimiteți un comentariu