miercuri, 22 decembrie 2010
Canelés cu somon afumat
Publicat de
Andreea
la
15:08
Etichete:
Aperitive,
cannelée aux saumon fumé,
cannelés cu somon afumat,
Peste,
smoked salmon cannelé
Cum porcul nu s-a ingrasat niciodata in Ajun :) si cum n-am reusit sa ma multiplic nici pt sarbatorile de anul acesta :)) nu mai am vreme sa public tot ce-mi doream pana-n Craciun asa ca nu-mi ramane decat sa va urez un Craciun mai frumos decat vi l-ati imaginat si-un an nou incarcat cu vesti bune, sanatate si dorinte implinite!
Pentru cititorii canadieni, poate si pt cei din SUA (n-am studiat) un site care vinde forme din silicon la preturi foarte decente ar fi aici. Canelatele dulci inca nu le-am incercat in forme de silicon si pt amestecul de azi, le prefer pe cele din metal :)
Pentru cititorii din Romania tocmai mi-a sosit o informatie proaspata: faimoasele forme se gasesc la Auchan.
Canelatele dulci le-ati vazut, daca tot mi-am cumparat forme din silicon am zis sa incerc si alta reteta.
Ingrediente pt canelate:
500ml lapte + 60g unt moale+ 60g cascaval dat pe razatoare (am pus gruyere)+ 1 ou + 1 galbenus+ 100g faina+ 2 fasii de somon afumat+ sare si piper dupa gust+ 1 lingura de marar tocat
- incalziti cuptorul la 425F (218C)
- intr-o cratita se pune laptele la incalzit si cand s-a incalzit bine (nu trebuie sa clocoteasca) se adauga untul bucatele marunte si se trage cratita de pe foc
- intr-un bol sau in robotul de bucatarie se amesteca faina, ouale, se dauga laptele cu unt, somonul afumat maruntit, sarea si piperul, apoi mararul tocat marunt
- textura amestecului sa fie de fina, curgatoare, dar mai groasa decat compozitia clatitelor
- la pasul acesta eu am lasat amestecul la frigider pana s-a racit complet, apoi l-am turnat in forme
- formele se umplu pana la maximum 3/4
- se coc 45-50 minute sau pana sunt frumos rumenite
- se lasa 5 minute in forma, apoi se scot, se lasa sa se raceasca complet si se orneaza cu moturi de branza crema amestecata cu capere tocate marunt, inele de ceapa si somon afumat
Le-am servit tot de pe pat de salata mesclun, asa cum au fost sugerate si aici
O bunatate!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
12 comentarii:
andreea draga,arata grozav !am retinut.nu am io canelatele astea de care zici,da'cred ca se poate improviza.anul asta am invitati americani,romani de altfel asa ca voi avea un meniu aproximativ traditional ce nu am mai facut de mult timp.totdeauna faceam ceva combinat.vom vedea ce o sa iasa,mai ales ca suntm si mai putini,vreo 10.dar mi-a placut grozav reteta si daca am timp am s-o fac de anul nou.iti doresc sarbatori fericite si sa ti se implineasca dorintele !
Merci frumos Pansy.
Spor la treaba si neaparat :) sarbatori fericite si-un an nou minunat!
Iti doresc un Craciun Fericit , un An Nou plin de sanatate ,bucurii si impliniri tie si familiei!
“La Multi Ani!”XO
Multumesc Carmen si ma bucur ca esti bine. Sarbatori fericite si voua si-un An Nou plin de impliniri! :)
Iti doresc din toata inima un Craciun fericit si plin de bucurii. Sa-ti aduca Mosul ce iti doresti!
Multumesc frumos Sara. Va urez si eu sarbatori fericite!
Craciun fericit!
Multumesc Miha :)
Sarbatori fericite!
sarbatori fericite,cu bucurii mii!canelatele's exact pe masura sarbatorii:minunate!
Alison tare draguta, ca intotdeauna :)
Sarbatori fericite si voua si-un an nou fabulos!
Sarbatori fericite si un an nou plin de dorinte implinite ! LA MULTI ANI !
La multi ani Pansy, iti doresc un an nou minunat! :)
Trimiteți un comentariu