vineri, 4 februarie 2011
Antipasti
O idee de platou rece, pentru un inceput de seara italiana intre prieteni. Am servit antipasti cu ciabatta calda. A urmat un fabulos osso bucco si-apoi un tort cu ciocolata absolut special (reteta va urma).
Pentru antipasti cu legume coapte: ne trebuie zucchini (taiati fasii), vinete (taiate rondele), ardei grasi in mai multe culori. Zucchini se prajesc in tigaia speciala pt gratar, ardei se coc la cuptor (numai rezistenta de sus sa fie aprinsa, deci functia grill, atentie! trebuie intorsi cand partea dinspre rezistenta s-a rumenit), cand sunt negriciosi pe toate laturile se pun intr-o cratita, se presara cu sare si se lasa sub capac la aburit. Le indepartam pielita dupa vreo 10 minute de odihna, apoi se taie fasii. Vinetele se pun pe o tava asternuta cu folie de pergament ori alumniu, se ung cu pensula cu putin ulei si se coc pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Se amesteca toate legumele cu ulei aromat cu usturoi, apoi se sareaza si pipereaza dupa gust. Se pot face si cu o zi inainte, se servesc la temperatura camerei. O nebunie!
Antipasti cu ciuperci: ciupercile feliate mai grosut se calesc in foarte putin ulei pana se rumenesc si li se evapora apa, se sareaza, pipereaza se stropesc cu ulei usturoiat, se presara cu patrunjel verde si se servesc tot la temperatura camerei.
Frigarui cu pepene galben, prosciutto si bocconcini. Se insira pe o tepusa in ordinea enumerata si se servesc ca atare ori stropite cu ulei aromat cu busuioc verde.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
OMG, cum arataaa !! Minunate poze, minunata tu ! Te pup dulce !
W-end fain Ana. :)
Arata bine si pe farfurie, dar mai ales sunt tare bune.
Andreea, am tot vazut ca mentionezi: ulei usturoiat sau ulei aromat cu busuioc. Cum le faci, dar mai bine zis ce masuri de precautie iei sa nu se strice si cat timp poti pastra un astfel de ulei? Citeam undeva ca trebuie atentie mari cand introduci legume, frunze aromatice in ulei sa fie foarte bine uscate, pastrate la rece, etc. M-a tentat sa fac si mi-e pofta d eun ulei cu diverse arome, ca nu pare greu de facut, dar m-a retinut totusi gandul ca poate gresesc ceva si se altereaza. Multumesc, Ana
Servus Ana,
nuu, e mai simpla povestea mea. Amestec usturoi cu ulei, ori ulei cu busuioc proaspat, tocat marunt. Pe loc, atunci cand pregatescfelul x sau y. Inca n-am imbarcat in prepararea uleiurilor aromate, nu sunt nici f in tema, insa sunt deschisa la discutia pe tema asta :)
DELICIOASE!!!!! Tocmai am facut Antipasti cu ciuperci si sper sa mai ramana pina se racesc... Multumim mult pentru reteta! O sa incerc si varianta cu legume, arata foarte bine si tinind cont ca sint si insarcinata... va trebui sa fac tot felul de retete pe care nu le-am mai facut ca te miri ce as avea chef sa maninc...
Sarcina usoara si-un bebe minunat iti doresc!
Trimiteți un comentariu