luni, 25 aprilie 2011

Castraveti umpluti cu somon afumat si branza de capra



Ideea de prezentare, am prins-o din 'Modus cuisine' o cartulie cu aperitive cu aspect simpatic.

Nu-i un fel la care trebuie musai indicate cantitatile, insa pt o oarecare continuitate, iata varianta mea: 3 linguri de branza de capra si-o lingura de smantana se amesteca bine, se adauga 2-3 felii de somon afumat si 1-2 linguri de ceapa verde, tocate marunt.

Am folosit 1,5 castraveti de sera spalati, taiati in bucati de 4-5 cm, scobiti cu o lingurita ( cam 2/3 in adancime) ajustati pe margine in asa fel incat sa devina cubici.

Castravetii se umplu cu amestecul de mai sus si se orneaza cu jumatati de cirese uscate (originalul sugera cranberry uscat), fasiute de somon afumat si nuci tocate grosier ori seminte de floarea soarelui putin prajite.



Reteta din modus cuisine

9 comentarii:

Alina---Explora Cuisine spunea...

Arata foarte bine!

Andreea spunea...

Asa-i? :)

Merci pt vizita Alina!

Anonim spunea...

Buna, Andreea. Am facut de Pasti tortul de morcovi dupa reteta ta. Am pus jum. faina integrala pt prajituri si jum. din cantitatea totala faina alba, am insiropat blaturile cu suc de ananas, am pus si in blat vreo 1/2 cup ananas taiat f marunt (astea au fost micile mele schimbari). Singura problema a fost cantiatea de crema care mie mi s-a parut cam putina... Cand il mai fac voi cumpara 3 pachete de branza, nu 2 cum am facut acum. Crema am adaptat-o dupa cum ziceai si tu ca faci, usor dulce, usor acrisoara (eu am pus razatura de lamaie). Dar ce vreau sa-ti zic e ca mi-a placut foarte tare tortul acesta, arome delicate, crema dulce acrisoara lamaioasa... O nebunie! Iti multumesc toti cei pe care i-am delectat! Ana :)

Andreea spunea...

Servus Ana, sa-ti multumeasca tie :) eu ma bucur cand retetele postate sunt incercate, iar modificarile pe gustul fiecaruia sunt mereu bine venite spmeu dv.

Probabil crema e putina pt ca am impresia ca e tratata ca un soi de glazura mai degraba decat crema, daca e sa ma ghidez dupa ce am vazut pe aici. Un blat glazurat cu-n maglavaitz gretos de dulce. Oricum prajitura are potential :)

Zazuza spunea...

ce dragut si colorat! arata grozav de bine!

Mihaela spunea...

Imi place ideea de prezentare cu castravetii :) Am mancat somon afumat demult... (de fapt mai mult l-am aruncat ca nu mi-a placut) dar cred ca e buna combinatia cu nuci, si cred ca este foarte bun si pentru alte salatele :)

Lia spunea...

Imi place tot.
Si reteta si prezentarea si ingredientele si pozele.
Brava !

pansy spunea...

imi place grozav cum arata si suna!

Andreea spunea...

Dragute doamne, ma bucur ca v-a placut ideea :)

Trimiteți un comentariu