Ce combinatie minunata!
Ingrediente (cantitatile sunt in functie de numarul de meseni)
1-2 cartofi, spalati bine-bine si taiati cu mandolina in felii de 3 mm grosime, cel mult. Cateva linguri de ulei de samburi de struguri, felii de somon afumat, 1 avocado (vedeti mai jos cum
se curata un avocado), zeama de la o jumatate de lamaie, sare, piper, un strop de zahar (cat luati in buricul degetelor), 2-3 linguri de smantana
- se incinge cuptorul la 400F (200C) si se asterne cu hartie de pergament o tava mare
- uleiul se toarna peste feliile de cartofi si frecam usor cu ulei fiecare felie de cartof, sa fie atinse ca o boare de ulei
- se pun frumos feliutele pe tava si se da cu totul la cuptor, aproximativ 20 de minute sau pana se rumenesc cartofii (pe la minutul 15 i-am intors)
- se scot pe hartie absorbanta
Taina: ii puteti inlocui si cu crackersii preferati
Cum se curata un avocado? |
- un avocado copt este o idee moale la pipait, deci carne ferma insa se simte ca-i copt (cam ca o caisa ori piersica, sesizati diferenta cand un fruct e copt sau nu) |
- se taie pe lungime in 2 de jur imprejur si apucand cu mainile de cate o jumate o rasucim pe una spre noi, pe una in sens opus |
- samburele ramane intr-una dintre jumatati si cu ajutorul unui cutit, il lovim scurt, il infigem in sambure cu alte cuvinte si saltam fara efort samburele |
- coaja la un avocado copt se ia foarte usor, strecuram un degetel intre coaja si pulpa si dezbracam pur si simplu fructul de coaja |
8 comentarii:
SUPER! Yummy! imi place cum ai facut, voi face si eu !
arata excelent si prezentarea "Chapeau bas", retinut si adoptat in circumstante necesare....;)Pupicei
Mihaela, a fost o supriza tare placuta si pt mine. Merci frumos pt vizita :)
:) Yafa, prezentarea ca prezentarea (merci frumos) dar guuuustul :) e ceva asa ...
Te pup.
woooooooooooow!!
adica ma scuzi, dar nu mai am ce sa zic! ce idee! minunat!
Cu alte cuvinte: musai de incercat! :)
daca e cu avocado,musai e super,am facut o pasiune pt. fructul asta magic!
Trimiteți un comentariu