luni, 29 noiembrie 2010
Biscuiti graham
N-am sa lungesc introducerea, am sa va spun doar ca au avut un succes rasunator. :)
300g faina alba pt paine (unbleached all purpose)
75g faina integrala sau graham (daca nu aveti, faina alba e f ok)
175g zahar brun
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
3/4 lingurita sare
100g unt foarte rece, taiat cubulete cu latura 1cm (aprox)
1/3 cup (80ml) miere
80ml lapte
2 lingurite extract de vanilie
- in robotul de bucatarie se pulseaza faina, sarea, bicarbonatul de sodiu si zaharul
- se dauga untul taiat cuburi si se pulseaza pana amestecul are un aspect de nisipos
- urmeaza mierea, vanilia si laptele pulsand pana obtinem o bila de aluat
- se scoate aluatul din robot, se acopera cu folie de plastic si se lasa la frigider 30 de minute (pana s-a intarit)
- se scoate aluatul din frigder, se imparte in 2 si se intinde o foaie de 5 mm pe masa usor infainata (aluatul este putin lipicios)
- se taie in forma dorita, se pun in tava acoperita cu hartie de pergamnet, la distanta de 2cm unul de altul, se inteapa cu furculita
- se presara cu zahar tos (optional) si se coace la cuptorul incins in prealabil la 375F, gratarul la etajul 3, privind de jos in sus
- se coc pana s-au rumenit putin si sunt usor fermi la atingere, dureaza in jur de 10 minute insa va sfatuiesc sa supravegheati coacerea, sa nu cumva sa se arda
- se scot pe gratar si se lasa la racit
- se pastreaza in cutii de metal sau borcane din sticla/ceramica etc (cookie jars)
*zaharul a cam disparut de pe biscuti la copt, asa ca i-am mai presarat o data (cu zgarcenie) pt lookul artistic
sursa
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
5 comentarii:
Sunt perfecti.
ehe,he ,ce buni sunt ,imi amintesc si eu i-am facut ,chiar mi-ai dat idei,poate-i reeditez!
Lia, alison merci de vizita.
Sunt fainuti cand ai chef sa rontai ceva. :)
Tocmai i-am facut dar mi se par excesiv de dulci :(
Nu merge sa renunt la miere ?
Si nu pot sa pun doar faina integrala?
Multumesc!
buna Florina,
daca vrei sa le reduci dulceata, redu din cantitatea de zahar. Miereq are darul de a fragezi si nu as scoate-o din reteta.
Trimiteți un comentariu