joi, 3 iunie 2010

Bruschetta cu branza Stilton, pancetta si ciuperci



Ce poate fi neinspirat in combinatia asta? Nimic! :)

Simpla si de efect. Felia de ciabatta prajita si frecata cu usturoi e o temelie perfecta pt orice bruschetta.

1 lingura de ulei de masline
2 catei de usturoi curatati de coaja
100g pancetta taiata cuburi
250g amestec de ciuperci (daca nu aveti, un singur soi e perfect)
4 linguri de smantana
25g branza cu mucegai bleu (am folosit Stilton)
1 lingura de patrunjel verde tocat
4 felii de ciabbatta prajite (le pun la cuptor la grill/broil pt 3-4 minute, se rumenesc f repede deci atentie) frecate bine cu usturoi dupa ce-au fost scoase din cuptor

- se incalzeste uleiul intr-o tigaie, se adauga pancetta , pret de cateva minute 3-4 , ne-o dorim usor rumenita
- apoi usturoiul tocat pt 1 minut
- urmeaza ciupercile bucatite, pt alte 3-4 minute, se amesteca des
- se adauga smantana si branza sfaramata pt 1 minut, sa imprietenim aromele si sa incalzim sosul
- se presara patrunjelul tocat
- se asterne fiecare felie de paine prajita cu amestecul de mai sus si se consuma cu pofta. :)

O varianta fericita este si daca amestecati sosul cu paste (cca 300g) si serviti cu o salata verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu