duminică, 6 iunie 2010

Tarta cu piersici si migdale



Numele original ar fi peach-almond crumble tart, nu stiu unde sa strecor firimiturile in titlu :) asa ca va las sa descoperiti despre ce este vorba :)

E un dulce care se prepara cu eforturi minime. Am facut cantitatea de mai jos x 2

Ingrediente
  • 200g aluat de foietaj
  • 100g branza crema (Philadelphia light) la temperatura camerei
  • 1 conserva de 800ml piersici (jumatati)
  • 100g faina
  • 100g migdale tocate grosier
  • 60g zahar brun
  • 60g unt moale, nesarat
  • 0,5 lingurita extract de vanilie
- se incalzeste cuptorul la 200°C (400°F).
- asterneti o tava cu hartie de pergament
- pe o masa infainata (fiti generosi cu faina) se intinde aluatul, ne dorim un patrat cu latura de 30cm
- aluatul se pune in tava si se da la congelator pt 10 minute (branza crema se va intinde mult mai usor pe-o suprafata foarte rece)
- intr-un bol amestecati faina, migdalele si zaharul. Adaugati untul si amestecati cu mana sau cu o furculita pana obtineti o compozitie grunjoasa. Acestea sunt firimiturile :)
- se intinde peste foaie crema de branza, amestecata in prealabil cu extractul de vanilie
- urmeaza piersicile (fiecare jumatate taiata in 3 felii)
- se presara firimiturile cu migale si se coace pt aproximativ 30 de minute, sa fie aluatul foietat frumos rumenit si la fel si compozitita grunjoasa de deasupra
- se serveste cald, ornat cu inghetata de vanilie.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu