sâmbătă, 25 septembrie 2010

Fudge de ciocolata infailibil



Reteta de azi are, vag, alta textura decat prima reteta de fudge incercata. Pentru ca o tin in frigider, se intareste binisor, deci ideal ar fi de scos la temperatura camerei cu 20-30 de minute inainte de a o degusta :)

o cutie de lapte condensat (300ml) + 300g ciocolata de menaj amaruie (ori semi-dulce daca va place mai dulce)+ 75g nuci coapte si macinate grosier. Gata! :)

- se infierbanta laptele condensat, apoi se trage de pe foc si se adauga imediat ciocolata, maruntita
- se amesteca incontinuu, pana se topeste ciocolata
- se lasa 5 minute deoparte si se amesteca pentru 3 minute cu un mixer
*la pasul acesta puteti adauga o lingurita de esenta de vanilie/rom
- se adauga nucile si toarna toata compozitia intr-o forma de 20x20 cm (sau mai mica) unsa in prealabil cu putin ulei

Nu stiu cat tine in frigider (pt ca este o reteta nou incercata :) ) insa, tinand cont de ingrediente si nefiind un desert care se consuma in 2-3 zile as zice ca macar 2 luni, sta bine merci la racoare.

14 comentarii:

torturi romanesti londra spunea...

tare trebuie sa fie buna,yami yami..........

Alexa spunea...

deci... daca nu o incerc o sa mor.. de pofta

Boabe de Cafea spunea...

Hmmm, mie nu-mi prea place ciocolata dar parca as incerca o bucatica! Arata super!

Andreea spunea...

Daniela, Alexa, Boabe haideti la cate-o bucatica. Cubulet cu latura de max 1 cm da? :)))

sara & Miki spunea...

Minunata reteta... pentru iubitori de ciocolata e un deliciu.

pansy spunea...

arata demential,era sa te intreb unde ai gasit lapte condensat,pe urma am vazut unde traiesti.in romania e mai greu de gasit lapte condensat.am sa incerc reteta cealalta de ciocolata.o multime de bunatati ai tu pe aici !

Andreea spunea...

Merci Sara :)

Pansy, servus, nici nu m-am gandit ca nu se gaseste lapte condensat in supermarketuri

Am sa scriu aici 2 adrese gasite pe bloguri vecine, dar sunt in Bucuresti. Poate sunt de folos cuiva

1. macelaria Kasap de pe str Jiului
2. OK, supermarket non-stop pe Maria Rosetti (pe langa Icoanei)

Din cate vad cele 2 sunt magazine arabesti, deci propabil in magazine de genul acesta ai sanse mai mari sa gasesti.

Miha spunea...

Wauuuu...super arata!

Florin spunea...

tocmai ce-am mai luat o tura de lapte condensat de la macelaria Kasap acum doua zile, deoarece prietenul meu arab de fiecare data cand ma vede imi scoate de sub tejghea 3-4 cutii, dosite spceial pentru mine, asa ca o sa incerc si eu varianta asta de fudge for dummies, poate chiar in seara asta :))

Andreea spunea...

Merci Miha. :)

Florin right on! For dummies LOL :)
Haios si grijuliu prietenul arab :)

Dupa ce-am postat reteta, am aflat ca-n Romania, nu se gaseste lapte condensat in toate alimentarele. :|

Cealalta reteta e totusi the real thing.

Florin spunea...

btw, cand spui ca trebuie amestecat cu mizerul 3 minute, mai precis la ce fel de mixer te referi?

Andreea spunea...

Florin, mixerul antic si de demult :) cu cele 2 palete ori daca ai malaxor Kitchen aid cu paleta pt creme.

Florin spunea...

deci very low end sau very high end, adica exact ce n-am eu, asa ca o sa bag amestecul la Kenwood cu accesoriul cu alea doua palete (cam flimsy de felul lor :)) si o sa vedem ce iese :))

Andreea spunea...

The lowest end cred ca-i facaletul :)
Trebuie doar sa iasa un amestec fin, de intarit se intareste sigur.

Trimiteți un comentariu