sâmbătă, 25 septembrie 2010
Fudge de ciocolata infailibil
Reteta de azi are, vag, alta textura decat prima reteta de fudge incercata. Pentru ca o tin in frigider, se intareste binisor, deci ideal ar fi de scos la temperatura camerei cu 20-30 de minute inainte de a o degusta :)
o cutie de lapte condensat (300ml) + 300g ciocolata de menaj amaruie (ori semi-dulce daca va place mai dulce)+ 75g nuci coapte si macinate grosier. Gata! :)
- se infierbanta laptele condensat, apoi se trage de pe foc si se adauga imediat ciocolata, maruntita
- se amesteca incontinuu, pana se topeste ciocolata
- se lasa 5 minute deoparte si se amesteca pentru 3 minute cu un mixer
*la pasul acesta puteti adauga o lingurita de esenta de vanilie/rom
- se adauga nucile si toarna toata compozitia intr-o forma de 20x20 cm (sau mai mica) unsa in prealabil cu putin ulei
Nu stiu cat tine in frigider (pt ca este o reteta nou incercata :) ) insa, tinand cont de ingrediente si nefiind un desert care se consuma in 2-3 zile as zice ca macar 2 luni, sta bine merci la racoare.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
14 comentarii:
tare trebuie sa fie buna,yami yami..........
deci... daca nu o incerc o sa mor.. de pofta
Hmmm, mie nu-mi prea place ciocolata dar parca as incerca o bucatica! Arata super!
Daniela, Alexa, Boabe haideti la cate-o bucatica. Cubulet cu latura de max 1 cm da? :)))
Minunata reteta... pentru iubitori de ciocolata e un deliciu.
arata demential,era sa te intreb unde ai gasit lapte condensat,pe urma am vazut unde traiesti.in romania e mai greu de gasit lapte condensat.am sa incerc reteta cealalta de ciocolata.o multime de bunatati ai tu pe aici !
Merci Sara :)
Pansy, servus, nici nu m-am gandit ca nu se gaseste lapte condensat in supermarketuri
Am sa scriu aici 2 adrese gasite pe bloguri vecine, dar sunt in Bucuresti. Poate sunt de folos cuiva
1. macelaria Kasap de pe str Jiului
2. OK, supermarket non-stop pe Maria Rosetti (pe langa Icoanei)
Din cate vad cele 2 sunt magazine arabesti, deci propabil in magazine de genul acesta ai sanse mai mari sa gasesti.
Wauuuu...super arata!
tocmai ce-am mai luat o tura de lapte condensat de la macelaria Kasap acum doua zile, deoarece prietenul meu arab de fiecare data cand ma vede imi scoate de sub tejghea 3-4 cutii, dosite spceial pentru mine, asa ca o sa incerc si eu varianta asta de fudge for dummies, poate chiar in seara asta :))
Merci Miha. :)
Florin right on! For dummies LOL :)
Haios si grijuliu prietenul arab :)
Dupa ce-am postat reteta, am aflat ca-n Romania, nu se gaseste lapte condensat in toate alimentarele. :|
Cealalta reteta e totusi the real thing.
btw, cand spui ca trebuie amestecat cu mizerul 3 minute, mai precis la ce fel de mixer te referi?
Florin, mixerul antic si de demult :) cu cele 2 palete ori daca ai malaxor Kitchen aid cu paleta pt creme.
deci very low end sau very high end, adica exact ce n-am eu, asa ca o sa bag amestecul la Kenwood cu accesoriul cu alea doua palete (cam flimsy de felul lor :)) si o sa vedem ce iese :))
The lowest end cred ca-i facaletul :)
Trebuie doar sa iasa un amestec fin, de intarit se intareste sigur.
Trimiteți un comentariu