joi, 9 octombrie 2008

Andive cu sunca in sos de branza si ardei



pt 4 portii

4 linguri ulei masline
8 andive mari curate de ...cotor
cate 1/4 pahar ardei verde taiat si la fel si rosu
1 lingura de faina
1/2 cana branza rasa, eu am pus fresh mozzarela
2 linguri de parmezan ras
8 felii de sunca black forest sare si piper dupa gust patrunjel verde tocat

intr-o tigaie sotam lejer andivele, intorcandu-le pe toate partile, apoi le scoatem si punem deoparte. Se soteaza lejer ardeii apoi la fel se scot din tigaie si se pun deoparte. In uleiul ramas in tigaie adaugam faina si amestecam pana capata o culoare usor maronie, adaugam sarea,piperul si branzele amestecand pana se topesc, adaugam acum si ardeii si mai tinem pe foc pret de-un minut.
Intr-o forma ce merge la cuptor, yena sau ceramica, punem andivele, le invelim pe fiecare in cate o felie de sunca, acoperim cu sosul de branza si ardei si dam la cuptor la 350F cam 20 de minute sau pana se rumeseste sosul frumos. Se presara patrunjel verde si se serveste fierbinte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu