vineri, 24 iulie 2009

Oua Benedict








Probabil cunoasteti sandwich-ul acesta: muffine englezesti, sunca (prajita putin in tigaia de teflon), ou ochi romanesc (poached pt englezi) si sos olandez.

Ochiuri romanesti:
- punem la fiert cam 1 litru de apa cu 3-4 linguri de otet. Cand apa clocoteste, se reduce flacara numai atat cat sa susure apa incetisor. Se toarna oul in apa fierbinte, ou spart in prealabil intr-un castronel (daca-l spargeti direct in apa, riscati sa imprastiati tot albusul si nu mai obtinem aceeasi impresie artistica :) ) . Cu o lingura aranjam cat de cat ''dantela'' de albus, incercand sa formam o masa compacta in jurul galbenusului. Cand albusul e alb si acopera frumos galbenusul, cam 4-5 minute, il scoatem intr-un bol cu apa rece ca gheata (sa oprim fierberea). Inainte de a pune oul pe sandwich, il scoatem pe un servet din hartie absorbanta, apoi il asezam in ''formatie''

Sos olandez:
- 4 galbenusuri ; 1 lingura de zeama de lamaie; 3/4 cup unt topit (180 ml); 2 linguri apa fierbinte; putin piper cayenne; sare dupa gust

Sosul se pregateste in bain-marie. Bateti galbenusurile pana obtinem o compozitie fina, adaugati lamaia, untul si 2 linguri de apa fierbinte, condimentati.
Continuati sa amestecati pana se ingroasa sosul si tineti-l deoparte tot in bain-marie pt a-l pastra cald.

Taina: daca se taie sosul nu intrati in panica :) . In ultimul minut mai adaugati o lingura de apa fierbinte si sosul se va omogeniza din nou

2 comentarii:

Carmen spunea...

Ce bine arata!
Nice breakfast!Merge bine cu ceasca mea de cafea!(ha,ha,ha!)
Te asteapta un premiu la mine!
Te pup!

Andreea spunea...

Multumesc pt premiu Carmen, ma cam rasfeti bag de seama :)).

Trimiteți un comentariu