miercuri, 8 iulie 2009

Creveti a la grec (saganaki cu creveti)




Cantitatile ar fi dupa ochi.

Creveti, ceapa taiata grosier, rosii taiate cuburi, ardei usturat, patrunjel tocat, branza feta cuburi, sare si piper
(azi am pus 6 creveti uriasi, 2 orsii mari, o ceapa potrivita, feta aproximativ 150g, patrunjel verde si-am adaugat si usturoi verde din gradinita)

- ceapa se caleste in putin ulei de masline, se adauga ardeiul usturat tocat (puneti atat cat va place) apoi rosiile si lasati totul impreuna pe foc pt 5 minute. se condimenteaza cu sare si piper. eu am adaugat si un cub de unt pt un gust mai altfel
- crevetii se intind pt o forma ce merge la cuptor si se toarna peste ei compozitia de mai sus
- se pun din loc in loc cuburile de feta
- se da totul la cuptor la foc mediu pana se rumeneste branza
- se presara cu patrunjel verde tocat marunt

Felul acesta il mancam cu lingura. Crevetii se pot inlocui cu midii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu