marți, 7 iulie 2009
Choux a la creme
Publicat de
Andreea
la
16:00
Etichete:
aluat de eclere,
Aluaturi fierte,
choux a la creme,
crema de vanilie,
creme patisier,
Dulciuri
Reteta este extrem de simpla, reuseste garantat (100% :-) ) si-i cea mai buna din cate am incercat.
Pentru aluat
250ml apa+ 100g de unt+ 150g faina+ 4 oua+ un vf lingurita de sare
Se pune apa si untul la fiert intr-o craticioara
Cand incepe sa susure adaugam dintr-o data faina, amestecand incontinuu pana obtinem un aluat compact si care se dezlipeste de cratita
Pt a usca aluatul il mai fierbem 1-2 minute amestecand in continuare cu lingura de lemn/silicon
Dam deoparte pana se raceste intr-atat incat sa punem tine degetul in coca fara eforturi extreme, adaugam ouale unul cate unu si nu-l incorporam pe urmatorul , pana ce cel de dinainte nu s-a imprietenit perfect cu coca (stiti ca e FF important? )
Eu fac figura amestecatului la malaxorul minune Kitchen aid :)
Cuptorul incins in prealabil la 200C (400F).
Punem gramajoare (sau betisoare daca vrem eclere) de coca pe tava asternuta cu hartie de pergament, cu ceva distanta intre ele, pt ca se umfla in timpul coacerii si dam la cuptor la temperatura de mai sus pt 12-15 minute apoi la 180C (360F) pana se rumenesc frumos.
Un truc ar fi sa fie coca foarte rece cand o dati la cuptor si cuptorul f incins
Creme patisier
500ml lapte + 4 galbenusuri+ 120 g z. pudra (am pus tos si merge si-asa) +1 plic z. vanilat + 70-80 g faina (sau amidon) cernuta + 75 -100g unt
Punem laptele pe foc si pana da in clocot batem cu mixerul galbenusurile cu zaharul si z. vanilat pana obtinem o spuma alba, adaugam si faina apoi laptele clocotit putin cate putin si punem compozitia inapoi pe foc cateva minute pana se ingroasa (maxim 4 minute) amestecand incontinuu. Lasam sa se racoreasca si amestecam si untul taiat cuburi.
Punem o folie de plastic direct pe crema sa nu formeze pojghita si dam la rece.
Cand s-a racit umplem choux-urile si ornam cu frisca.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Le-am incercat si eu :) Au iesit din prima, vorba ta :) Sarut mana pentru reteta!!!!
Iaca si dovada : http://cristina-cristinasworld.blogspot.com/2010/10/choux-la-creme-mini-eclere.html
Cu placere Cristina. Ti-au iesit foarte frumoase. Te pup
Trimiteți un comentariu