duminică, 9 mai 2010

Clatite cu branza de capra si dulce de leche



Pt mine clatitele trebuie sa fie subtiri si moi si-i musai sa ramana asa si daca nu le mancam imediat.

Aluat pentru clatite:
- 250g faina, 1 ou, 200ml lapte, 330-350ml apa (minerala carbogazoasa ar fi perfect), un praf de sare, 1 lingurita de esenta de rom sau de vanilie.

- peste faina, punem sare, oul si incepem sa amestecam cu mixerul adaugand lichidul incetisor
- ne dorim un aluat foarte curgator si fara cocoloase (uneori mai scapa si cate o galmita de faina insa daca vreti sa nu le aveti puteti strecura aluatul final si sunteti siguri ca nu aveti nici o surpriza)
- se prajesc in tigaie teflonata
- se unge tigaia cu putin ulei si se lasa la incins, insa atentie la temperatura sa nu le ardeti
- se coc pe rand si se tin acoperite pana se consuma

Pt cei doi dragi ai mei umplutura preferata este ciocolata Nuttela, eu le prefer cu dulceata.
Pt azi o alta idee de umplutura:
-200 g de branza de capra (cea cu aspectul branzei de vaci proaspete), 1-2 linguri smantana (cat sa transformam branza in ceva mai cremos), coaja de lamaie si putin zahar



Dulceata de lapte sau dulcele de leche
- pt ca e un procedeu ceva mai lung v-as sugera sa faceti 2-3 conserve dintr-o data
- conservele de lapte condensat se pun la fiert in apa intr-o oala incapatoare si se acopera cu apa (apa sa fie cel putin de 2 palme peste conserve si-atunci nu exista riscul exploziei)
- se fierb sub capac, 2 ore si se lasa la racit acolo in apa (f important!)
- tin foarte mult
- am deschis o conserva acum o luna si nu am consumat decat putin din ea, iar restul sta bine merci in frigider :)



Pt reteta de azi am incalzit la microunde cateva linguri de dulce de leche, am turnat compozitia intr-o punguta ziploc, am taiat un colt (l-as fi vrut si mai subtire) si am ornat clatitele cum vedeti in foto. Dulceata dulcelui de leche se balanseaza foarte fain cu branza acrisoara.

10 comentarii:

Sarea in bucate spunea...

IMI LASA GURA APA! SUPERBE!

mirela spunea...

Foarte,foarte,foarte bine arata,mi-e o pofta,,,,

Florin spunea...

nici n-ai idee ce suprafata de pereti + tavan de bucatarie poate sa acopere o simpla cutie de lapte condensat cand explodeaza :))) de aia eu prefer varianta cu bain marie la cuptor , dar hey, poate ca tu vrei sa-ti redecorezi bucataria :))

Momo spunea...

nu am facut de ceva vreme clatite...sectiunea ta e imbietoare,ca si decoratia cu dulce de leche!

Andreea spunea...

Just me, Mirela, Alison multumesc pt vizita :)

Florin give me some credit :) conservele erau acoperite generos cu apa si oala avea capac. No danger whatsoever, dar e drept si ca vreau sa renovez bucataria :)pesemne subconstientul dadea replay pe anumite mesaje subliminale. LOL
Am sa incerc si metoda cuptorului. Felul in care am procedat imi place pt ca pot fierbe mai multe conserve deodata. Se pastreaza f bine la rece.

Zana Eficientei spunea...

da, musai sa le incerc si eu :)

Adina Aruştei spunea...

Cat de bine arata!! Deci asta e secretul dulcelui de leche? :)
pupicei

Andreea spunea...

El insusi! :)
Exista si-o alta metoda, se desface laptele condensat si se coace in bain-marie, o ora jumate-doua la cuptorul incins la 220C. Se poate folosi un vas de yena, se acopera cu folie de aluminiu pe timpul cat coace crema (n-am incercat metoda asta, eu am folosit-o pe cealalta de nenumarate ori, atentie doar la observatii)
Te pup Megut! :)

Oana spunea...

Buna,

te rog spune-mi de un se procura conservele de lapte condensat si cum se prepara crema de leche in definitiv...

Andreea spunea...

Servus, locuiesc in Montreal iar aici laptele condensat se gaseste in toat emagazinele alimentare.

PT cum se face dulcele de leche, e scris in postare uite iti pun si aici procedeul

conservele de lapte condensat se pun la fiert in apa intr-o oala incapatoare si se acopera cu apa (apa sa fie cel putin de 2 palme peste conserve si-atunci nu exista riscul exploziei)
- se fierb sub capac, 2 ore si se lasa la racit acolo in apa (f important!)

Trimiteți un comentariu