marți, 25 mai 2010

Quinoa cu fasole neagra si vinegreta cu caise



Sunt la prima incercare de quinoa, o pseudocereala al carei aport miraculos la o dieta fericita, va las sa-l descoperiti

Foarte importanta pt a obtine ceva gustos este faza de pregatire.

Un pahar de quinoa se pune in 2 pahare apa si se uita acolo 20-30 de minute. Urmeaza faza de clatire cu apa fierbinte, pt ca quinoa este acoperita de saponine cu un gust cumplit de amar, daca le clatiti bine (eu le-am pus intr-o strecuratoare cu ochiuri minuscule si-am tinut-o sub jetul de apa fierbinte) nu mai aveti urma de gust amar. Se poate gati in toate felurile in care gatiti orezul timpul de gatit insa e redus la jumatate.

Am fiert aseara 2 tipuri de quinoa, alba si rosie si concluzia este ca voi lega o prietenie trainica cu ambele soiuri :)

Am pus la fiert, sub taina capacului, un pahar de quinoa si 2 pahare de apa, In aproximativ 15 minute de fiert (15 minute de cand a inceput sa clocoteasca) puteti trage cratita deoparte si lasa quinoa acolo pt alte 5-10 minute, sub capac. Acum este gata de folosit ori o puteti lasa la frigider pt a 2-a zi.

Salata de astazi mi-a placut foarte mult.
Pe langa plusul mare pt incarcatura de fibre, vitamine, proteine, calciu pe care o aduce :) are un plus si pt gust. Este delicioasa!

Ingrediente
1 pahar de quinoa rosie fiarta dupa instructiunile de mai sus + 2 mango taiate cuburi+ 2 conserve de fasole boabe neagra + 1 ceapa rosie (sau o tulpina de praz) + un pumn de rosii cherry taiate in jumatate+ 1 castravete mare curatat de seminte de seminte si coaja si taiat cuburi + sare si piper dupa gust

- se amesteca toate intr-un bol mare



Vinegreta
50ml ulei de masline extra-virgin ori ulei din seminte de struguri+ 2 caise coapte + zeama de la o jumatate de lamaie (lima daca aveti) . Se fac toate piure cu blenderul manual.

- vinegreta se toarna peste ingredientele din castron si se incorporeaza amestecand delicat
- sare si piper dupa gust
- facultativ 1-2 frunzulite de menta tocate marunt
- seminte de floarea soarelui pt servit.

Voila c'est tout! :)
Musai s-o incercati! :)

10 comentarii:

Anonim spunea...

bine ca v-ati imprietenit ;)
muza

Andreea spunea...

La catarama! Pup :)

Momo spunea...

imi place mult quinoa,rar o gasesc aici...cred ca -i fantastica in combinatie cu fasolea!

Andreea spunea...

Quinoa e buna si-n salate, si-n burgers (vegetarieni desigur :)) si ca desert, amestecata cu fructe. Imi place mult.

Zana Eficientei spunea...

in desert chiar am s-o incerc - mi s-a parut ca ar avea textura potivita. oare ce-ar fi daca as fierbe-o in lapte, ca pe orez?

Andreea spunea...

Cred ca-i foarte bine. Quinoa o poti inlocui in oricare dintre felurile in care folosesti orez. Supe, ciorbe, pilaf, salate, desert nuami sa nu omiti faza premergatoare gatirii, inmuiatul 20-30 minute apoi clatitul cu apa fiarta, in mai multe ape.

yafa spunea...

Rezultatul este super, si mie imi place quinoa. Multam de idee, pupici

Andreea spunea...

E faina reteta si racoroasa. Iese destul de multa. Te pup

Elena Toma spunea...

Trebuie sa incerc salata asta neaparat! Nu m-am indurat sa incerc quinoa pana acum, pentru ca informatiile nu erau verificate de cineva cunoscut. Multumesc pentru toate informatiile si detaliile privind prepararea.

Andreea spunea...

La mestecat se aseamena oarecum cu textura grausorului. Pt mine a fost o surpriza tare placuta.

Trimiteți un comentariu