luni, 24 mai 2010

Madeleine



3 oua + 80ml de lapte+ 175g zahar+ 195g faina+ 1 lingura de praf de copt+ 160g unt moale+ coaja de la o jumatate de lamaie+ 1/2 lingurita extract de migdale+ 1/2 lingurita de extract de vanilie

- ouale si zaharul se bat spuma intr-un bol
- se adauga faina si praful de copt, date prin sita in prealabil, alternand cu laptele
- urmeaza untul si aromele
- se amesteca bine si se lasa la rece pt o ora sau peste noapte
- diferenta intre cele 2 ar fi ca aluatul care sta la rece 10-12 ore se umfla mai tare. Delusorul madeleinei creste ceva mai inalt :)

Nu am uns cu nimic forma pt ca este teflonata si nici nu mi s-au lipit madeleinele. :)
Forma se umple mai degraba ras, deci nu varfuit pt ca atunci se intind si in laterala. :)
Se coc cca 12-13 minute, in cuptorul preicalzit la 420F ori 215C.
Se lasa la racit pe gratar, iar odata racite le puteti inmuia pe jumatate in ciocolata topita.

Foarte placut aromate, excelente pt pauza de cafea. :)



2 comentarii:

Momo spunea...

si mie imi plac foarte mult,sunt tare bune la o ceasca de cafea!ai o forma tare frumoasa!

Andreea spunea...

Servus Alison, pt o prima tentativa sunt foarte incantata de rezultat. :)

Trimiteți un comentariu