luni, 31 mai 2010

Muschiulet de porc cu usturoi si ghimbir


O bunatate suculenta gata in maxim 20 de minute (+24h de marinare :)) )

*6 catei de usturoi
*50ml sos de soia
*2 linguri de ghimbir ras
*2 linguri de mustar Dijon
*50ml suc de lime
*125ml ulei de masline
*1/2 lingurita de cayenne
*sare si piper dupa gust (daca sosul de soia e mai sarat atentie cu sarea)

- din toate ingredientele de mai sus, bine amestecate, se prepara o sos in care vom marina carnea pt cel putin 12 ore, ideal pt 24.

*6 Buc de muschiulet de porc

- carnea se curata bine de grasime si se aseaza intr-o punga mare de plastic
- se toarna marinada peste carne in asa fel incat sa fie bine repartizata peste toate bucatile, se pune punga pe o farfurie intinsa/tava si se da la frigider
- punga se intoarce din cand in cand

Se incinge gratarul la temperatura medie-mare (400F la noi), se unge cu putina grasime si se pun frumos bucatile de carne. Se intorc la fiecare 5 minute sau pana temperatura interna atinge 155F (68C) cca 20 de minute cu totul. Se lasa bine acoperite pt 10 minute si se servesc taiate felii, langa garnitura preferata.



Eu am facut o salata colorata :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu