sâmbătă, 1 mai 2010
Cheesecake cu ciocolata si alune de padure
Am un of in dimineata asta. Nu stiu daca vi se intampla sa incercati sa fotografiati rezultatul retetelor pe care tineti musai sa le afisati pe blog si felul respectiv pur si simplu sa nu colaboreze cu voi? Astazi am facut pe putin 100 de poze (oricum fac cu zecile pana aleg cateva) insa azi pur si simplu nu au iesit cum imi imaginam. Ideea de decorat este insa atat de draguta incat am sa le afisez chiar si-asa indaratnice cum au stat. Of!
Blatul:
200g biscuiti (neindulciti ar fi cel mai bine) + 80g unt topit + 50g alune coapte la cuptor pt aproximativ 8 minute la 375F + 2 linguri cacao
- se zdrobeste totul in robotul de bucatarie si se intinde intr-o forma de tort cu diametrul de 18-20cm
- se apasa bine si se da la frigider pana pregatim crema
- la blat, se pot inlocui alunele cu nuci
Crema:
200g ciocolata neagra + 400 g branza cremoasa la temperatura camerei (am folosit Philadelphia- light) + 240 g smantana + 150 g zahar + 1 lingura cacao + 2 linguri faina + 4 oua + 1 lingurita de esenta de vanilie
- ciocolata se topeste in bain-marie ori la cuptorul cu microunde laolalta cu 2 linguri din smantana, daca s-a infierbantat prea tare se da deoparte pana se racoreste
- branza crema se bate bine cu mixerul, apoi se adauga zaharul, cacaoa, faina, cicolata topita si ouale rand pe rand si desigur vanilia
- se toarna amestecul in tava cu biscuite si se da in bain-marie, la cuptorul incins in prealabil la 375F pentru 50-60 de minute
Un truc sa nu intre apa la prajitura, ar fi sa infofoliti, pe exterior, tava cu 2-3 randuri de folie de aluminiu.
- se lasa la frigider cel putin 6 ore ori ideal peste noapte
Alune in zahar ars
250 zahar + 10 alune
- alunele coapte cum am spus mai sus se inteapa pe rand si delicat cu un betigas special pt frigarui. Daca patrundeti prea adanc aluna se rupe.
- se topeste zaharul intr-o craticioara, pana capata culoarea chihlimbarului
- se lasa deoparte cateva minute 5-8 pana se intareste oarecum
- se ia fiecare aluna intepata si se trece incetinel prin zaharul ars apoi se pune la scurs in asa fel incat obtineti firele acelea lungi
- se lasa 10-15 minute la racit, se mai taie cu foarfeca din lungimea firului, daca vi se pare prea lung si se folosesc pt a orna tortul
Glazura:
100g ciocolata (de preferat neagra) + 100ml frisca lichida+ 1 lingurita de unt
- se topesc toate in bain marie apoi se toarna usor peste tort, avand grija sa nivelam frumos glazura
- se aseaza alunele peste el si se serveste asezand cate o aluna pe fiecare felie.
Taina:
- glazura si alunele trebuiesc pregatite a 2-a zi, eu m-am repezit de curizitate sa fac alunele cu o seara inainte, le-am lasat intinse pe hartie de pergament si a 2-a zi firele mele frumoase nu mai erau atat de frumoase
- am folosit din pacate, glazura gata facuta de la Dr Oetker (e excelenta cu un singur minus, se intareste fulgerator si pt genul asta de decoratie, unde alunele trebuiau infundate putin in glazura, am cam esuat)
Pentru amatorii de cheesecake este o varianta excelenta!! Textura delicata, gust de crema fina cu ciocolata, eleganta... :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
18 comentarii:
wow,cum arata,ca un tablou suprarealist perfect!iar de textura cremoasa ce sa mai zic...imbietoare tare!
Çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.
Arata demential si nu poate fi decat fooooarte gustoasa, asa ca iti voi imprumuta reteta, cu voia ta, bineinteles :)
Felicitari pentru rabdare si rezultatul apetisant!!!
Nu stiu cum ai vrut sa-ti iasa pozele,dar daca:
...iti vine sa musti din ele;
...iti lasa gura apa;
...iti vine sa te apuci chiar acuma sa faci tortul;
...spui"wow" ce fain e decorat,si ce idee;
...si toate astea nu ajung...ar mai fi una: … sa te apuce plinsul ca nu poti sa maninci o bucatica(cel putin!)chiar acum!!!!
Felicitari arata super yummy!xxx
Nu stiu cum ti-ai imaginat tu sa arate, dar arata excelent. :)
nu stiu cum a iesit tortul, dar cometele alea sunt geniale. congrats! :))
Alison, :) merci. Micile mele plangeri de azi n-au de-a face cu gustul, e cremoasa, e fina, merita incercata :)
Dana merci frumos. Este faina, nu-i vorba, la finaal am dat-o putin in bara insa gustul pana la urma e important. Sper s-o incerci. :)
Carmen hahaha. stai c-am gasit rezolvarea. Doar si maine-i w-end, pastrez o felie pt tine. Te pup.
Merci Miha, stii ca e mereu loc de mai bine :) Si la mine-n gand era ceva mai bine :))
Florin LOL, comete :)
Si cometele-s tare bune si prajitura este faina. Cum s-au imprietenit ele pt sedinta foto m-a cam enervat :)))
foarte frumos!si fotografiile sunt frumoase!a aparut un joc intre bloguri-daca te intereseaza,vezi detalii pe blogul meu!
waouuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!, trebuie sa fie fabulos si alunele respective ;) sunt vizual o nebunie, le-am vazut undeva si ma gandeam si eu sa le fac. Pupicei si o saptamana frumoasa
Servus Geta, merci frumos :)
Te pup yafa, o saptamana superba si voua. A venit primavara si la noi!! :))
Arata minunat :)
Bravo!
Servus Cristina, ma bucur ca-ti place. :)
Draga mea, l-am facut pt musafirii de 4 iulie Absolut divin. N-am mai avut rabdare si timp pt decor, dar e demetial si fara. Multumesc pt reteta.
Laura :) servus. Ma bucur tare ca ai incercat reteta si mai ales ca v-a placut. O seara faina s-aveti!
Trimiteți un comentariu