Anul acesta voi face sarmale in foi de vita, o pulpa de miel la cuptor (statuta de c-o zi inainte intr-un bait din vin rosu, otet balsamic, usturoi si rozmarin) alaturi de-o salata si niste cartofi crocanti in exterior si moi in interior, cozonaci cu nuca si-un tort cu alune si crema de ciocolata, unguresc la origini (Sümegi torta) si desigur, oua rosii.
Chiar daca unele poze nu-s reusite (unele-s vintage de-a dreptul), retetele sunt imbatabile. :)
Indexul de Retete de-abia v-asteapta.
Spor la treaba! :)
10 comentarii:
Minunat meniul tau de Pasti. Sarbatori fericite!
Multumesc Sara :)
Paste fericit si voua!!
Ma pregatesc sa fac din nou cozonacul pentru care mi-ai dat instructiuni detaliate inainte de Craciun :)
Ce fel de pulpa de miel ai? Eu am luat, ca in fiecare an, pulpa dezosata la Costco si inca ma gandesc daca sa o fac ca anii trecuti (marinata, la cuptor, cu mult usturoi, facuta medium) sau sa o braise (cum e in romaneste tehnica asta?) in oala de fonta la temperatura mica, multe ore.
Borsul de miel nu e chiar pe placul familiei, desi mie imi place mult, asa ca voi face unul de legume, acrit cu bors adevarat, productie proprie. Ideea de drob de ficat de pui e excelenta, chiar o sa-l fac.
Sarbatori fericite si poate-o veni si la noi primavara :)
Servus Mona,
o iau de la coada la cap. Sarbatori fericite si-o vreme pe masura.
La cozonac in ultima vreme am inlocuit untul cu ulei si daca-ti poti imagina iese SI mai pufos si pt ca uleiul nu ingreuneaza aluatul asa cum o face untul si aromele se simt muult mai bine.
Miel am luat de data asta de la magazin arabesc, e miel de Quebec si-am gasit o marinada care-mi suna bine in proportie de 95% (pe site-ul lui Ricardo). Sa vedem cum o iesi. Braising-ului i-as spune fierbere inabusita insa eu prefer friptura cu ocazia asta.
Nici mie nu-mi place borsul de miel :)) desi te invidiez pt bors (faceam intr-o vreme, am avut husti multa vreme in frigider, dar m-am debarasat de el) acum acresc cu zeama de lamaie. La noi se facea ciroba de miel cu cartofi (devenea cremoasa) acrita cu otet si aromata cu tarhon, insa tarhonul n-are simpatizanti in casa la noi in afara de mine.
S-avem spor la treaba! :)
Friptura ta de miel e cu os sau fara? Eu am de fiecare data o mare problema pentru ca ai mei vor mielul bine facut, iar eu l-as lasa un pic mai roz mai roz. Iar pulpa dezosata se preteaza de minune la coacere la foc mare si servita medium, nu well done. Eu il marinez cu 2 zile inainte in usturoi, ierburi diverse si vin alb si il fac in oala de fonta, intai cu capac, apoi fara, pe un pat de legume care au rol de aromatizare si formare a sosului. Iese frageda, nu-i vorba, foarte buna, dar eu tot plang dupa miezul roz. Cred ca o sa-mi tai o bucata separata anul asta si sa o scot mai devreme din cuptor :)
Cu os era pana aseara, cand m-am razgandit si-am decis ca-l fac fara.
Noi mancam f rar carne de miel, deci nu-s specialista, insa si mie-mi place carnea cu ceva sucuri prin ea.
Suna super marinada ta, sa vad cu ce idei mai vin de la cumparaturile finale :)
Azi fac drobul si sarmalele, maine dulciurile si duminica friptura.
Sarbatori cu pace in suflet si in casa,sarbatori pline de bucurie , cu toti cei dragi in jurul mesei !
Multumesc mult! Paste fericit si voua! :)
Draga Andreea,
eu iti fac drept cadou site-ul acesta:
http://www.jurnalul.ro/webcam/harghita-b-i-210.html
Este web cam pus de Jurnalul National,iar aici este pusa camera la Harghita Bai.
...poate stiai de asta....poate nu,,,,,daca iti e dor de locurile copilariei,vizionare placuta.
Eu vizitez cu placere de fiecare data cand mi se face dor.
Pa !
Merci fain Caty. :)
Sarbatori fericite!
Trimiteți un comentariu