sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Prajitura cu branza si bezea




300g faina, 7 oua, 250g +150-200g zahar, 18 linguri iaurt, 18 linguri unt topit ( sau 10-11 linguri de ulei), 900g ricotta, 1 lingurita de bicarbonat (nu puneti si praf de copt ori inlocuiti complet bicarbonatul, nu este nevoie), coaja de lamaie

- se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga untul, iaurtul, faina + bicarbonatul
- se pune intr-o tava de aragaz (acelea mari, care vin odata cu aragazul) tapetata cu hartie de pergament
- se da la cuptorul incins in prealabil la 375F pana se rumeneste putin
- se intind 900g ricotta (sau branza de vaci proaspata, scursa bine) amestecata cu coaja de 1/2 lamaie
- 7 albusuri se bat spuma cu 150-200g zahar si o lingurita de coaja de lamaie si se intind peste branza facand valurele cu o lingura.
- se mai da totul la cuptor la 325F de data aceasta pana se rumeneste bezeaua delicat.

Se taie rece. Este excelenta.

4 comentarii:

Nik26 spunea...

Tentanta prajitura ta! :)
Am trecut sa iti las niste madlene - leapsa. ;)
http://nik26-nik26.blogspot.com/2009/11/leapsa-madlene.html

Anne spunea...

arata f bine

ELENA spunea...

Arată super prăjitura
ta Andreea!
O seara frumoasă îţi doresc!
O îmbrăţişare caldă din capitală!

Andreea T spunea...

Multumesc dragute doamne :)
Prajitura este rapida si de efect.

Elena multumesc pt imbratisare :)
Ce bine mi-a cazut!

Trimiteți un comentariu