sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Chec cu lamaie




O reteta de chec simplu, foarte placut aromat si tare pufos :)
Perfect langa ceai sau cafea.

Aluat
4 oua; 130g zahar tos; 80g de unt topit; 120g faina;1/2 plic praf de copt; coaja si zeama de la o lamaie; un praf de sare


- se incalzeste cuptorul la 180C (375F la mine)
-albusurile se seapara de galbenusuri si se bat spuma tare cu 2 linguri de zahar luate din cantitatea de mai sus
- intr-un alt castron galbenusurile se bat spuma cu restul de zahar, apoi adaugam pe rand untul, sarea, coaja si zeama de lamaie, faina amestecata in prealabil cu praful de copt
- la sfarsit, cu miscari verticale si delicate, incorporam si albusurile
- se toarna aluatul intr-o forma de chec tapetata cu hartie de pergament si se da la cuptor pt aproximativ 30 de minute sau pana se rumeneste frumos si trece de proba Scobitorii :)
(se inteapa in mijloc cu o scobitoare, apoi ne alunecam degetele de-a lungul scobitorii si daca e uscata e gata si checul, daca e lipicioasa mai trebuie sa-l lasam putin)

Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Se poate pudra cu zahar pudra ori unge cu o glazura din zahar pudra si zeama de lamaie (de ex 3 linguri de zahar pudra si atata zeama de lamaie, pusa cate putin, incat sa obtinem o pasta usor de intins)


Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

De savurat