joi, 13 august 2009

Prajitura cu foi de napolitana 2




Blat:
9 albusuri se bat spuma cu putina zeama de lamaie si 1 pahar de zahar. Se adauga 1 pahar de faina, nuci rumenite in cuptor si taiate bucatele, rahat cuburi (n-am avut) sau stafide (nici). Se amesteca foarte incet si se toarna in tava 'tapetata' cu hartie cerata si unsa cu unt sau ulei. Se coace la foc potrivit (350F-175C) cca 20 de minute (cel mai bine sa-i faceti proba scobitorii)

Crema
9 gabenusuri + 1 pahar zahar+100 ml lapte se tin pe foc in bain marie pana se ingroasa. Se lasa la racit.
250g unt se bat spuma cu 2-3 plicuri z vanilat sau esenta de migdale sau de fistic (nu stiu cum sunt ultimele 2).
Cele 2 compozotii se amesteca, rezulta o crema cu aspect de maioneza.


Se monteaza ca in poza: foaie de napolitana, crema, pandispan alb, crema, foaie.
Se pune la presat si se taie a 2-a zi

PS sa nu credeti ca fac prajituri zilnic :) doar am pornit sa-mi adun retetele de pe unde le-am publicat in ultimii 4 ani

10 comentarii:

Unknown spunea...

Mama mea face ceva asemanator si stiu ca e foarte delicioasa prajiturica! Felicitari! Arata super bine!

Andreea spunea...

Am 3 retete cu foi de napolitana si toate-s faine. Aceasta e si aratoasa si usor de facut. :)

ionela spunea...

Ce-miplace! dar am o nelamurire...foile de napolitana nu se inmoaie de la crena?

Andreea spunea...

Servus Ionela, se inmoaie foarte putin, dar textura finala a 'muscaturii' e foarte faina. Merci pt vizita.

ionela spunea...

BunaAndreea..am venit sa vad raspunsul..tare mult mi-a placut reteta ,chiar vreau sa o incerc! Voi reveni cu placere..pupici!

Mihaela spunea...

cam cat ai tinut blatul in cuptor?

Andreea spunea...

servus, am pus informatia si in text
cam 20 de minute (nu mai putin) pt blat de genul asta, insa cel mai bun sfat este sa incerci cu o scobitoare.

Mihaela spunea...

Multumesc ptr sugestie... si ptr reteta. Prajitura e delicioasa si a fost preferata tuturor celor prezenti la petrecere!

Andreea spunea...

Ma bucur ca v-a placut! Si eu am facut-o de Paste si spre deosebire de prajitura de aici, cea de la Paste a avut si rahat si cirese uscate in blatul alb. A fost o nebunie. O sa actualizez pozele cat de curand cu dovezile :)

Anonim spunea...

foarte buna!

Trimiteți un comentariu