marți, 25 august 2009

Zebra cheesecake


Aspectul este foarte haios si procedeul de obtinere este mai mult decat simplu.
Primul chec pe care-l fac, am sa-l fac cu acelasi design :)

8-900g ricotta sau branza tip Philadelphia
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita de esenta de migdale
1/4 lingurita de sare
4 oua
75 g zahar tos
75g zahar brun
2 lingurite cafea instants (pudra nu granulata)- facultativ
3 lingurite de cacao pudra
2 linguri de pezmet din biscuiti graham

- se amesteca ricotta cu ouale, esentele, sarea si se imparte compozitia in 2 parti egale
- in castronul 1 se adauga zaharul tos
- in castronul 2 adaugam zaharul brun, cafeaua instant si cacaoa
- o forma de 20 cm diametru, care in mod ideal va sta in bain marie, se ''tapeteaza'' cu folie de aluminiu si se unge cu unt
- incepem designul zebra: turnam un polonic de compozitie alba in centrul formei, urmatorul polonic va fi cu compozitie bruna si va fi pusa in mijlocul petei albe, urmeaza iar alb si de turnat, turnam mereu in centrul tavii (mereu in centrul culorii opuse) pana terminam ambele compozitii

- dam la cuptorul incins in prealabil la 350F pt aproximativ 1.5-2 ore
- servim cu ciocolata rasa sau fructe sau sos de fructe (de afine de ex)
- pezmetul va sta sub prajitura :) presarati-l pe farfuria pe care veti stramuta cu grija prajitura

3 comentarii:

Carmen spunea...

Aproape in fiecare zi apare ceva buuuun aici la tine!
Te astepta un premiu la mine!
XOXO

Alina---Explora Cuisine spunea...

Frumos mai arata, vazusem in alta parte ideea de zebra la cheesecake, cred ca iasa perfect!

Andreea spunea...

Suntem fani checul zebra mai degraba, dar metoda dungutelor e tare faina.

Trimiteți un comentariu