duminică, 9 august 2009

Prajitura Cardinal






Fasia alba: 8 albusuri se bat spuma tare cu 180 g zahar


Fasia galbena: 2 oua, 3 galbenusuri, 50g zahar pudra, 1 plic zahar vanilat, 50g faina - se freaca ouale cu zaharul pudra si cel vanilat pana se tripleaza volumul amestecului, apoi se adauuga si faina amestecand incetisor.


Intr-o tava dreptunghiulara destul de lunga, tapetata cu hartie de pergament (ori cerata) unsa cu unt, vom face fasii de aluat, alternand cele 2 culori.


Cum procedam?

- daca nu avem conurile speciale pt patiserie, putem folosi pungi de plastic taiate la un capat, o deschizatura de marimea unui nasturel.

- incepem cu fasiile albe si le trasam pe toate lasand aproximativ 1,5cm intre ele, am trasat urme serpuite, cu o furculita

- continuam cu fasiile galbene si umplem golurile dintre fasiile albe


Se coace la 180C aproximativ 15-20 de minute.


I-am dat forma unei piramide, dar puteti face 2-3 straturi cu blatul de aceeasi dimensiune, sa obtineti un paralelipiped.


Umplutura:

- 150g gem de caise

- 350ml frisca lichida si 1 plic de gelatina dizolvat in cateva (4-5) linguri de apa fierbinte, se bat bine impreuna si se lasa 30 de minute la frigider (compozitia e oarecum lichida).


Pe un platou asamblam prajitura, blatul cel mai lat la baza, ungem cu un strat de gem de caise, turnam jumatate din cantitatea de frisca, punem blatul urmator, iar gem, iar frisca si ultimul blat, cel mai ingust, il pudram cu zahar pudra si dam totul la rece.


Este o prajitura excelenta!

7 comentarii:

Costachel spunea...

Fara o legatura neaparata cu Cardinalul, trebuie sa te anunt ca ai un premiu la mine pe blog :)

Carmen spunea...

Arata asa de bine ca n-am putut sa nu apar repede sa vad ce este!
O saptamina frumoasa!XOXO

Andreea T spunea...

Costachel, merci mult pt premiu!

Sa stii ma tin demult sa-ti scriu 2vorbe pe blog. Imi place tare stilul a la Pastorel :) in care-ti prezinti gaselnitele :). Felicitari si pt site!

Andreea T spunea...

Carmen te pup, o saptamana faina si tie. E o prajitura austriaca, foarte pufoasa si foarte placuta, si la textura si la gust.

Anonim spunea...

superb absolut superb!!!!
felicitari !!!!
am insa o intrebare cumse numeste reteta din prima poza din stanga
pentru ca si aia arata tare bine...
multumesc !

Andreea spunea...

servus, prajitura verde :) se numeste mojito bar, uite linkul http://anditudor.blogspot.com/2011/06/mojito-bars.html

dana spunea...

multumesc pentru raspuns draga andreea!!!
cu siguranta o savinavremea sa-l fac si eu (mojito bars) fiindca mai mult ca sigur ca o sa-mi placa...
scuze pentru faptul ca ti-am multumit cu intarziere dar cred ca ai vazutsi tu ce este in romania acum iar bunica mea fiind moldova , am fost la ea sa o ajut pt ca refuza sa plece de acasa si acolo nu mai au nici lumina daramite net...
apropo ma cheama dana...
inca o data multumesc si te pup !

Trimiteți un comentariu