vineri, 14 august 2009

Prajitura Radiera





Ingrediente
6 oua (separate 3 cu 3, iarasi 3 galbenusuri si 3 albusuri ), 17 linguri de zahar pudra (atentie! nu din acela din comert care contine si amidon), 3 plicuri de zahar vanilat, 4 plicuri de gelatina, 2 linguri de cacao, 200 ml de sirop de zmeura sau jell-o de zmeura, 400 ml frisca lichida (se poate si putin mai multa).

Stratul galben
3 albusuri se bat spuma
3 galbenusuri, 5 linguri zahar pudra, 1 pachet de zahar vanilat se freaca pana se obtine o crema albicioasa
Topim 1 plic de gelatina in 150ml apa fierbinte.
Se incorporeaza apa cu gelatina peste galbenusuri, apoi se adauga si albusurile
Se toarna intr-o forma de 23x35cm (poate fi si mai mica sau de ce nu? rotunda) si se da la rece pentru 40 de minute (sau la congelator pentru 20 minute)

Stratul maron
Acelasi procedeu ca la stratul galben, insa cu galbenusurile amestecam si cacaoa
Se lasa putin la racorit apoi se toarna peste crema galbena si iar se da la rece pentru 40 de minute

Stratul alb
400 ml frisca lichida se bat cu 7 linguri de zahar pudra si cu un pachet de zahar vanilat
Aceeasi figura cu dizolvarea gelatinei. Se incorporeaza gelatina in frisca
Se toarna peste stratul maron si se da la rece pentru timpul indicat mai sus

Stratul rosu
200 ml de sirop de zmeura se toarna peste al 4-lea plic de gelatina, se lasa deopate pana se racoreste si se toarna peste stratul alb apoi se da la rece... si ne mai odihnim si noi :)

Foarte simpla, de efect, racoroasa, pe scurt: perfecta pt un desert varatic.

3 comentarii:

kalua spunea...

O prajitura excelenta de vara care arata deosebit! Multumesc pentru reteta!

Andreea T spunea...

Cu placere.

Anonim spunea...

Presentare minunatä. Compliment

Trimiteți un comentariu