sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Supa de ceapa



Teribil de ''imbietoare'' denumirea :))) insa supa servita cum veti vedea e surprinzator de buna.

Supa
50g unt; 1kg ceapa;1 lingurita de cimbru;3 linguri de sherry (xeres en francais), 1,2l supa de vita

- ceapa se curata si se taie rondele fine
- se topeste untul si se adauga cimbrul si ceapa, care se va praji la foc mediu-mic, pana devina translucida, nu caramelizata, aproximativ 20 de minute
- dand focul mai tare prajim ceapa amestecand des, alte 15 minute, cu intentia e a o carameliza (trebuie sa fie colorata si lipicioasa)
- se adauga apa si vinul de Xeres (un vin alb aromat, seamana cu Marsala- fratele rosu, as zice) si se lasa la fiert, la foc moale, alte 10-15 minute

Crutoane:
o bagheta, 2 catei de usturoi, ulei de masline; 100g cascaval gruyere dat pe razatoare

- se taie bagheta felii oblice si se prajesc (in tigaie sau grill-ul pt paine)
- se freaca fiecare felie cu usturoi si se unge cu putin ulei de masline (am folosit pensula de silicon)
- se acopera cu cascaval ras si se da la cuptor pana se topeste cascavalul

Servim supa in boluri si-o ornam cu cate o felie, doua de bagheta cu cascaval. Delicioasa!

O alta idee ar fi s-o serviti cu crutoane aromate (dintre cele de cumparat) asezate frumos pe supa, imbracate in straie de cascaval ras si date la microunde pt 2 minute pana se topeste cascavalul. S-aveti la fiecare imbucatura si supa si cruton ... mmmm :)

2 comentarii:

Oana spunea...

Am facut si eu acum ceva timp supa de ceapa si ne-a placut.

Andreea T spunea...

E fainuca si e mai altfel :)

Trimiteți un comentariu