vineri, 13 noiembrie 2009

Pizza burger



Numele felului mi-a reusit putin cam fistichiu :) si asta pentru ca, din click in click, am gasit o imagine frumoasa si doar cateva indicatii de preparare, asa c-am improvizat.
Rezultatul meu ca aspect nu seamana picatura rupta cu originalul, insa gustul este excelent si poate aveti curiozitatea sa incercati reteta.

Aluat:
*250-300g faina, 2-3 linguri de ulei de masline, sare, oregano (jumatate de lingurita), 10g drojdie proaspata, o lingurita de zahar, apa cat cuprinde pt a obtine un aluat elastic

- drojdia o punem la dospit cu zaharul si putin apa calda
- faina, sarea, oregana, uleiul se amesteca, se adauga drojdia apoi apa putin cate putin pana obtrinem un aluat maleabil care se framanta pana devine elastic
- se lasa la dospit 45-60 minute
- se intinde foaie de 1 degetel grosime, se taie cerculete cu diametrul de 10-12 cm, se pun in tava acoperita cu hartie cerata sau de pergament, se lasa 15 minute la dospit, se inteapa cu furculita (facultatic se ung cu ulei d emasline) si se coc vreo 7-8 minute la cuptorul incins in prealabil, la 375F


Burgerul:
*400g carne tocata de vita, 1 cartof dat pe razatoarea mica si stors, 1 zucchini dat pe razatoarea mare si stos de suc, 1 catel de usturoi, 1 ceapa mica tocata marunt, 1/2 ardei taiat cubulete, 1-2 oua, sare si piper dupa gust, 2 linguri de ulei, 1 lingura patrunjel tocat

- punem carnea si uleiul la prajit intr-o cratita amestecand foarte des, procedam aproximativ ca pentru carnea de musaca.
- adaugam ceapa si usturoiul maruntite si prajim totul impreuna, tinanad sub capac intre 2 'invartituri' in cratita
- adaugam si ardeiul taiat cubulete si le lasam sa se imprieteneasca toate
- cand carnea s-a patruns tragem de pe foc si lasam sa se racoreasca bine, adaugam zucchinii, cartoful, condimentele si 1-2 oua


Le-am copt in forme individuale de aluminiu, unse putin cu ulei
Punem o mini-pizza, o acoperim cu umplutura de burger, iarasi felie de pizza, iarasi umplutura si inca odata pizza si terminam cu umplutura.




Se da totul la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste frumos. Se servesc cu muraturi.
N-ar fi fost cu suparare nici daca presaram pizza burgerul cu cascaval.

3 comentarii:

Oana spunea...

Foarte ingenios!

Carmen spunea...

Ce idee!
Arata foarte bine si sint sigura ca sint tare bune!Felicitari!Un weekend placut!XXX

Andreea T spunea...

Servus Oana, ingenios si foarte bun. :)

Servus Carmen, sint de efect si daca m-am pornit o sa mai variez umpluturile. Merita incercate. W-end placut si tie. Merci :)

Trimiteți un comentariu