sâmbătă, 21 noiembrie 2009
Lecsó
se pronunta: lecio
1 ceapa mare taiata julien
3-4 ardei rosii taiati fasii
3 rosii taiate cuburi sau facute sos in blender
1 pahar de orez (eu am folosit brun si salbatic)
apa sau supa pt fiert
sare si piper dupa gust
Pentru un pilaf perfect: la orezul alb masura este 1 masura orez - 3 masuri apa , pt orezul brun dureaza mai mult, dar eu prefer sa adaug pe parcurs apa fierbinte.
Se pune ceapa la prajit in ulei, se presara cu sare, o calim 3-4 minute, adaugam ardeii, lasam sa se imprieteneasca 5-6 minute punem si rosiile, sarea, piperul si orezul. Amestecam, punem lichidul si lasam sa fiarba sub capac pana e orezul fiert sau dam la cuptor pana se umfla orezul.
Foarte simpla, foarte gustoasa!
Imprima reteta
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu