sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Lecsó




se pronunta: lecio zambet

1 ceapa mare taiata julien
3-4 ardei rosii taiati fasii
3 rosii taiate cuburi sau facute sos in blender
1 pahar de orez (eu am folosit brun si salbatic)
apa sau supa pt fiert
sare si piper dupa gust

Pentru un pilaf perfect: la orezul alb masura este 1 masura orez - 3 masuri apa , pt orezul brun dureaza mai mult, dar eu prefer sa adaug pe parcurs apa fierbinte.

Se pune ceapa la prajit in ulei, se presara cu sare, o calim 3-4 minute, adaugam ardeii, lasam sa se imprieteneasca 5-6 minute punem si rosiile, sarea, piperul si orezul. Amestecam, punem lichidul si lasam sa fiarba sub capac pana e orezul fiert sau dam la cuptor pana se umfla orezul.

Foarte simpla, foarte gustoasa!

Imprima reteta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu