1 vanata mijlocie taiata rondele de 1cm grosime
2 ardei rosii copti, despielitati si taiati fasii se 1cm latime
1 ceapa rosie taiata julien si 1 lingura de unt , 2-3 linguri de ulei de masline, 4-5 linguri Marsala sau alt vin rosu ori apa
1/2 butternut squash taiat cuburi
- intr-o tigaie teflonata se pun la prajit feliile de vanata. Cum? Se ung pe o parte cu f putin ulei si partea aceea va sta in tigaie. Se prajesc 2-3 minute pana se rumenesc frumos.
- in timp ce se prajesc ungem delicat cu ulei si partea de deasupra a vinetei si o intoarcem pt a o praji la fel si pe cealalta parte
- se scot pe hartie absorbanta si cand s-au racorit se taie cuburi mai mari
- intr-o alta tigaie se pune untul si uleiul la incins, se adauga ceapa taiata julien, se presara cu sare si se lasa la prajit amestecand des
- cand ceapa a devenit sticloasa se adauga si lichidul, sa acopere pe jumatate ceapa si se lasa pe foc pana se inmoaie ceapa complet si se caramelizeaza
- cubulete de bostan se prajesc si ele in putin ulei pana se rumenesc frumos
- se amesteca toate legumele si se umple placinta
Aluat (inspirat din aluatul de pizzete al Laurei Adamache)
200g faina, 200g unt, 200g ricotta, putina sare
- se taie untul rece de la frigider, se adauga faina, sarea si ricotta scursa bine, se amesteca pana se obtine un aluat lipicios caruia ii dam o forma de bila
- se inveleste in folie alimentara si se da la congelator 30 de minute. Dupa minutele scurse, se scoate bila pe masa infainata si se intinde o foaie rotunda nu frizati perfectiunea, de 8mm grosime (nu mai subtire).
- se pune amestecul de legume in centru si se inveleste roata cu aluat, dandu-i forma unor pliuri (vezi foto)
- se da la cuptorul incins in prealabil la 375F, pana se rumeneste frumos.
Se serveste calda sau rece cu ceva acru langa.Combinatia este grozava, desi musai sa recunosc, este extrem de satioasa.A 2-a oara poate as face un aluat mai rustic, mai sarac in grasimi insa si in forma de astazi daca incercati reteta, categoric nu o sa va para rau :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu