sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Panforte



look-ul e tare fain insa a 2-a oara m-as juca altfel cu aromele
aah! am facut cantitate dubla din cele ce urmeaza insa cred ca si originalul e suficient

90g ciocolata demi-dulce
125 g hazelnuts prajite si taiate grosier (eu le-am pus intregi)
120 g migdale prajte si taiate la fel de `delicat`
1 ling coaja de lamaie
1 lingurita de scortisoara
1/4 lingurita de all spice
70 g faina
1 lingura de cacao
130 g zahar
160 ml miere

se unge cu unt o forma rotunda de 20 cm, pt un look mai chic puteti pune pe fundul formei o 'hartie' de orez (de gasit in magazine asiatice)

murdarim mai multe chestii dar nu ne pare rau ...rezultatul final e satisfacator

topim ciocolata in bain marie
separat zaharul si mierea se dau intr-un clocot
la fel de separat amestecam alunele cu migdalele aromele, faina, cacao si eu am pus caise uscate si stafide de 2 culori
siropul de zahar il turnam peste ciocolata apoi totul peste alune ...amestecam repejor (destul de dificil) pt ca se intareste f repede combinatia

punem repede in forma si intindem cu lingura sau cu mana

se da la cuptor la 300F pt 40-45 minute, caldut se scoate din forma si se pudreaza din belsug cu z. pudra. Impachetate separat pot fi tinute cateva luni (nu stiu cine rezista)

2 comentarii:

Anonim spunea...

aicia poti sä probezi in loc de Scorzisoarä , un pic de Rom ,niste
Jeleu de portocale si lämii si Stafide. Mai multe sorturi de Nuci sint incä bune...

Salutäri

Andreea T spunea...

mersi pt sugestii

Trimiteți un comentariu