vineri, 29 mai 2009

Cottage pie





sau placinta rustica :)

Umplutura

4 linguri de ulei; 500g carne tocata de vita; 1/2 ceapa mare taiata marunt. 1 ramura de telina si 2 morcovi de marime mijlocii taiati cuburi 2 catei de usturoi
1 lingura de pasta de tomate. 2 linguri faina, 1 pahar de vin rosu, 2,5 pahare supa de vita, 1 crenguta de cimbru proaspat, 1-2 frunze de dafin, sare si piper

- prajim carnea intr-o cratita in care am incis in prealabil uleiul, aproximativ 8-10 minute pana se rumeneste
- punem carnea intr-o sita si-o lasam la scurs
- in craticioara in care s-a prajit au ramas ceva firimituri de carne lipide de fundul cratitei si le dezlipim cu vinul lasand sa fiarba putin sa se reduca putin lichidul
- intr-o alta cratita punem la prajit ceapa, telina si morcovii si dupa 5 minute adaugam si usturoiul, apoi bulion amestecam putin ,presaram faina si amestecam pt putin timp apoi adaugam supa de vita si lasam putin sa se ingroase compozitia
- adaugam carnea peste legume apoi vinul cu firmiturile, cimbrul si foile de dafin si mai lasam pe foc pt cateva minute 20-25 pana lichidul se reduce si ingroasa

Piureul de cartofi

7 cartofi de marime potrivita (nici-nici) curatati si taiati in sferturi se pun la fiert impreuna cu 3 catei de usturoi cand s-au fiert ii transforam in piure si adaugam 2 linguri de unt, 1/4 pahar frisca lichida, 1/4 pahar parmezan ras, sare si piper

Asamblarea placintei

- intr-o forma de ceramica unsa cu unt si presarata cu pezmet se pune sosul de carne, se acopera cu piureul
- cu ajutorul unei linguri facem adancituri in piure in care punem cubulete de unt apoi presaram totul cu parmezan ras, piper proaspat macinat si dam la cuptor la 400F pana se rumeneste frumos

Excelenta combinatie!

2 comentarii:

Zazuza's Gulaschsuppe spunea...

vai, de cand imi doresc asa ceva :)). poate ca acum e momentul :)!

Andreea spunea...

Sosul de carne este o nebunie! Eu am de gand sa-l folosesc la mai toate felurile cu sosuri de genul asta: musaca, lasagna etc. :)

Iar piureul, cu adaosurile din reteta, a devenit si el foarte special.

Trimiteți un comentariu